ØJ-dag eller J-Dag - Danske Ølentusiaster

ØJ-dag eller J-Dag

01.11.2021 17:34

Festdage for julebrygget

Torsdag den 4. november er det ØJ-dag, ølentusiasternes alternative velsmagende J-Dag. Fredag den 5. november er det den store J-dag, hvor de store bryggerier lancerer konsum-julebrygget.

Vi interesserer os kun for ØJ-dagen, som er indstiftet i 2003 af Ølbaren som et velsmagende alternativ til de gamle bryggeriers J-dag. Formålet er at skabe opmærksomhed omkring det lidt bedre juleøl, og jo flere der er med, jo bedre kan vi trænge igennem til folk. De danske øldrikkere fortjener at vide at de ikke behøver nøjes med det samme sjap hvert år...


Dagen har fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

Som Christian Skovdal Andersen fra BeerHere (og den nu hedengangne Ølfabrikken) så smukt udtrykte det: ”I stedet for uhæmmet druk, letpåklædte nissepiger og millioner af PR-kroner er kvalitetsøllet i centrum. Da kvalitetsøl, kvalitetsmennesker og kvalitetstid hænger sammen, er det et arrrangement med en del mere substans i glasset om aftenen end suspekt stads på fortovet næste morgen.”

Har du en bar, en restaurant, en butik eller et bryggeri, og sælger du juleøl der er lidt ud over det sædvanlige, så vær med til at markere dagen ved at vente med at frigive dit juleøl til ØJ-dag. Tilmelding er på ingen måde nødvendig, man ”hopper blot på vognen” hvis man har lyst.

ØJ-dagen fejres indtil videre i Bagsværd, Odense, Randers, København Haslev, Esbjerg, Århus, Fredericia, Roskilde, Thisted, Køge, Sønderborg, Helsingør, Frederiksberg, Hillerød, Aars og Thurø.

Læs mere på ØJ-dagens egen hjemmeside eller på Facebook, hvor alle nuværende kendte steder er oplistet.