Øl-dag i Aarhus - Danske Ølentusiaster

Øl-dag i Aarhus

30.08.2019 10:34

Fairbar i Aarhus er flyttet til Klostertorvet. Fotos: fairbar.dk

Fairbar åbner i dag i nye lokaler på Klostertorvet, mens Mads Buchwald holder åbningsfest i sin nye øl-bar med navnet Mundhæld

KFUM og KFUKs nonprofit-café Fairbar har de seneste ti år holdt til på Nørre Allé i Aarhus, men fra i dag, fredag den 30. august, byder de frivillige bag disken på øl på Klostertorvet - helt centralt i Aarhus.

Fairbar er en café og bar med et godt øl-kort. Ti øl på fad og 16 på flaske. På Fairbar kan du blandt andet drikke en “Calamango Sour” fra Bad Seed Brewing eller Amager Bryghus’ “Hr. Frederiksen” - begge på fad.

Fairbar har flere gange modtaget Danske Ølentusiasters Dansk Ølmærke og Den Regionale Ølpris.

Kun små 500 meter, ellers cirka seks minutters gang, fra Fairbar på Klostertorvet åbner Aarhus’ nyeste ølbar kl. 18. Baren hedder Mundhæld og er Mads Buchwalds kreation. 

Mundhæld har med egne ord “fokus på folkelighed frem for smagsdommeri”. Baren har 25 haner med specialøl, gårdhave og pladespiller, hvor gæsterne selv lægger en vinyl på. 

Måske siger navnet Buchwald dig noget? Det skyldes sikkert Aarhus Bryghus’ grundlægger og brygmester Niels Buchwald. Mundhælds grundlægger, Mads, er Niels Buchwald søn. Øllet løber ikke langt fra hanen, som man siger. 

Mundhæld holder åbningsfest i dag fredag d. 30. august fra klokken 18.00, Vestergade 51, 8000 Aarhus C. 

Og er du alligevel i Aarhus, kan du jo lige så godt slå et smut forbi et eller flere arrangementer under Aarhus Festuge. Den årlige fejring af Danmarks anden største by begyndte i går, torsdag. Du finder programmet her.

Husbryggeriet Jacobsen har i øvrigt brygget “Aarhus Festbier 2019” til festugen. Det er ottende gang, husbryggeriet fejrer ugen med et særligt bryg.