Øl styrker din sædkvalitet - Danske Ølentusiaster

Øl styrker din sædkvalitet

05.02.2019 13:26

Italiensk forskning viser, at et par øl om ugen virker som en sædforstærkere.

Mænds sædkvalitet er ifølge forskning støt faldende. I hvert fald i Vesten. Men øllets verden kan hjælpe. Det viser et fertilitetsforsøg fra Italien.

Forskernes konklusion er, at et par øl om ugen kan styrke kvaliteten af de små krigere. Øl er dermed sædforstærkere. Det skriver det tyske magasin Focus.

Mænd, der prøver at få børn, anbefales normalt, at afholde sig fra alkohol. I undersøgelsen interviewede de italienske forskere 323 mænd og kortlagde deres alkoholforbrug og ikke mindst deres sædkvalitet.

Resultat: Et moderat alkoholforbrug synes at have en positiv effekt på frugtbarheden hos mænd.

I undersøgelsen sagde 30 procent af mændene, at de drak mellem én og tre genstande om ugen, 30 procent indtog mellem fire og syv, mens 30 procent drak flere end syv genstande ugentlig. Ti procent af forsøgspersonerne drak ikke alkohol.

Gruppen med et gennemsnitligt indtag på mellem fire og syv genstande om ugen havde, ifølge undersøgelsen, den højeste koncentration af sædceller.

Forskerne mener, at xanthohumol, der er en naturlig flavonoid i humle, er med til at gavne sædkvaliteten.

I 2014 viste et dansk studie, at mænds sædkvalitet daler i takt med, hvor mange genstande man drikker. Studiet viste, at grænsen for, hvornår sædkvaliteten begynder at falde var ved fem genstande om ugen. 

De italienske forskeres konklusion er dog klar: Et par øl om ugen, og en sund levevis, gavner chancerne for at blive far.

PS: IPA’er med en høj IBU, altså en hel del humle og dermed xanthohumol, må vel være de bedste øl til mænd, der planlægger en familieforøgelse. 

Disclaimer: Undersøgelsen er lavet på baggrund af 323 mænds alkoholvaner og sædkvalitet. Den er derfor ikke repræsentativ eller 100 procent videnskabelig funderet.