Øl til støtte for de danske veteraner - Danske Ølentusiaster

Øl til støtte for de danske veteraner

03.04.2019 11:23

Veteran Pilsneren støtter de danske soldater, der er eller har været udsendt i Danmarks tjeneste. For hver solgt øl går der tre kroner til deling mellem tre foreninger, der på hver sin måde støtter veteranerne.

Afghanistan, Balkan og Syrien. Over 30.000 danske soldater har siden 1991 været udsendt på missioner i det meste af verdenen. En del af de udsendte kommer hjem med fysiske og psykiske skavanker. Nu kan du støtte de danske veteraner ved at købe Veteran Pilsneren.

For hver øl, der sælges, går der tre kroner til støtte af de danske krigsveteraner. De tre kroner deles i tre, så foreningerne “Blood of Heroes - War Veterans Danmark”, “Familienetværket” og “Vi tænker på dig” hver får én krone. 

De tre foreninger støtter veteranerne på tre forskellige måder. 

“Blood of Heroes - War Veterans Danmark” er en forening og et netværk af ligesindede, der ved hvad problemer, PTSD-ramte veteraner lider under. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en psykisk lidelse, som kan optræde efter, man har været vidne til eller selv deltaget i livstruende hændelser. 

“Familienetværket” hjælper pårørende til soldater og veteraner. Netværket er kendt fra den gule sløjfe, som ofte ses bag på biler. “Vi tænker på dig” er en foreningen, der sender hilsener udsendte soldater, så de ved, at der er nogen, der tænker på dem under deres udsendelse. 

Veteran Pilsneren er brygget af frivillige medlemmerne af “Blood of Heroes - War Veterans Danmark” hos Eventyr Bryggeriet / Bryg Selv i Odense. Veteran Pilsneren fås både på fad og flaske. 

Pilsneren blev lanceret i 2016, men har været af markedet. Den nye pilsner er således en relancering af øllen.  

I perioden fra 1992 til 2018 har 32.953 soldater været udsendt for Danmark. De har tilsammen har haft 77.163 udsendelser. Hvis man tæller veteraner med fra før 1992, har der, ifølge Forsvarsministeriets Personalestyrelse, siden 1948 været udsendt op mod 60.000 danske veteraner.