ØLentusiasteN 121 - Danske Ølentusiaster

ØLentusiasteN 121

26.04.2021 12:39

Så er ØLentusiasteN nr. 121 på gaden og på vej ud i alle medlemmers postkasser.

Under afsnittet ”Brygnyt” kan man læse om Brygmaskinen på Stevns, at Carlsberg åbner nanobryggeri i Aalborg, om An Odder Beer i Odder, surt nyt fra den Grimme Ælling, om et nyt bryghus i Køge, om amagerkanske The Brewsketeers, om en ny Dansk Dortmunder, Corona-ramte bryggerier og at Nordic Quinoa køber sig ind i Næstved Bryghus.

Afsnittet ”Ølanmeldelser” findes bl.a. historierne kejserens nye klæ’r, old school-klassikeren, Great Beer i Skanderborg, øvede versus erfarne ølsmagere og Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 5.

I den gastronomiske afdeling ”Mad og øl” er der forår i luften i Charlottes køkken, god mad med øl fra Syndikatet og en historie om drikkevarers umami-potentiale.

Internt satser vi – se under ”Foreningen” – på at afholde Ølfestival i år og indleder et samarbejde med Meny.

Under ”Udland” kan man læse at der kom  40 nye bryggerier i Sverige sidste år, samt at ølsalget er stigende vores naboland, der er også en historie om Nigerias første Craft Brewery, samt en beretning om en livestreamning fra det belgiske bryggeri Het Anker

Der er også masser af ”Ølhistorie” i ØLentusiasteN 121. Bl.a. et kikset forsøg på ølhistorie, der kan drikkes, om at være brygmesterelev for 50 år siden og ølkassen i moderne boligindretning
Ølsudoku
    
I afsnittet om ”Håndbryg” er overskrifterne ”Flotte klæder til dit håndbryg – Smarte etiketter”,    ”Læsbart øl – Håndbryggere på vej med et nyt kontraktbryggeri på Bornholm” og  ”Oh, ve og skræk – Kasket Bryggeriet II”

I ”Danmark rundt” skåles for hele Danmarks helbred, en underholdende og velsmagende ølsmagning med Torben Mathews, om at Limfjordsporterlauget runder en milepæl, om brexitøl i Sønderjylland og Malt & Grape i Aabenraa.


I ”Undergæret & Overgæret”, ØLentusiasteNs mange små notitser er der over 30 små historier. Blandt overskrifterne er Bad Luck Brewing Co. flytter til Vanløse, Neighborhood Brewing Company, Ølmageriet, Vilhelm Håndbryg, Demonology Brewing, Something Stupid Brewing, Midtfyns Bryghus har leveret 2.673 kasser øl, Djævlebryg brygger Schopenhauers Vilje, Beer Here brygger også i Tjekkiet, anmarks sydligste vineri og bryghus, Ny brewpub i Vejen. Omø Bryghus, Mikkeller åbner tre nye ramen-restauranter, Skænkestuen og Tårnet i Assens, Biere De Asnæs, Collab til MBCC, Copenhagen Beer Week, Danmarks mest hypede øl, CAMRA 50 år, Die Freien Brauer, Rittersport med bajersmag, Øl i chokoladehimlen, Overflødigt lir, PiPBryg i Glostrup, Fra Timm Vladimir til Nørrebro Bryghus, Byens værtshuse der forsvandt, Alkoholfrie Ølentusiaster, BilligSpecialøl.dk, Vestslesvigsk Bryghus åbner specialbutik, Væskebalancen åbner i København og Smagen af Øl er flyttet til Rødekro.

Kan du ikke vente på at ØLentusiasteN lander i din postkasse, så kan du læse samtlige 121 numre her.