ØLentusiasteN nr. 114 er på gaden - Danske Ølentusiaster

ØLentusiasteN nr. 114 er på gaden

17.02.2020 13:34

Tjek din postkasse for Danske Ølentusiasters medlemsblad er på gaden nu. Her er noget af det, du kan glæde dig til.

Masser af succes

Der var lagt op til fest, da bryggeriet Åben modtog Danske Ølentusiasters pris for Årets Bryggeri. Og med nomineringer fra hele seks lokalforeninger er opbakningen til bryggeriet stort.

”Philip [red. ejer] er en ung brygger, og Åben er et nyt, dansk bryggeri. Det er herligt at se, hvordan bryggeriet allerede efter to-tre år i branchen har sat sit præg på det danske ølmarked. Hæderen fra Danske Ølentusiaster er fuldt fortjent, siger Klaus Rehkopff, landsformand for Danske Ølentusiaster.
Læs mere på side 6

Christiania Bryghus

ØLentusiasteN besøger i dette nummer Christiania Bryghus, Christianias første lokale bryghus, hvis Bombay øl (humlet med Mosaic og med et hint af hampefrø) blev kåret som den bedste øl i Natholdets julekalender 2019.
Læs mere på side 12

Grønlandsk øl til danske ganer

Grønlandsk øl er noget helt specielt. Det bliver brygget på blødt, kalkfrit gletsjer-vand. Det giver en helt fantastisk smag, siger øl-entusiasten Brian Ekstrøm, der gennem sit firma Copenhagen Beer Import gør et stort arbejde for at udbrede kendskabet til grøndlandsk øl i Danmark.
Læs mere på side 16

Norske Lervig på besøg i Holstebro

Holstebro Lokalforening inviterede på ølrejse, da det norske bryggeri Lervig besøgte Danmark. Her fik medlemmer og gæster mulighed for at smage sig igennem en række Lervig øl, og du kan finde anmeldelserne i bladet.
Læs mere på side 32

Stormøde: Danske Ølentusisaster på vej mod fremtiden

Da Danske Ølentusiaster afholdt det årlige stormøde som en slags forberedelse til den kommende generalforsamling den 21. marts, så var det med fokus på foreningens fremtidige ambitioner.

”Foreningens nuværende virke som aktiv forbrugerorganisation vil også fremadrettet være en del af foreningens arbejdsfelt, og vil indgå i overvejelserne om hvordan vi bedst muligt både værdisikrer og fremtidssikrer foreningen”, sagde landsformand Klaus Rehkopff.
Læs mere på side 38

Status på ølfestivalen

Beslutningen om at indføre sessions har været undervejs i flere år, og det har forståeligt nok rejst både debat, spørgsmål og ­– ikke overraskende ­– en del kritik.
Læs mere på side 44

Brexit i et ølperspektiv

Særligt de høje afgifter på alkohol har længe stået for skud i Storbritannien. Og nu håber mange på, at de sparede penge fra EU-budgettet vil bruges på afgiftsreduktioner for ølbranchen.
Læs med når EU-journalist og håndbryggger Peter Riddersborg tager temperaturen på Brexit på side 46.

Højt skum i Jordan

Som ølentusiast kan det være temmelig grænseoverskridende at besøge et muslimsk land. Det mener i hvert fald vores medlem Leif Høxbroe, der her fortæller om sin rejse til Jordan.
Læs mere på side 50

Desuden får du i bladet opskrifter på comfort food og ølcocktails og tips til at undgå brygfejl.

God læselyst!

Er du ikke medlem?

Fortvivl ikke. Næsten 100 numre er åbne og klar til at blive læst af alle, der har lyst til at vide mere om øllets verden.

Læs ØLentusiasteN her

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her