ØLentusiasteN nr. 122 - Danske Ølentusiaster

ØLentusiasteN nr. 122

21.06.2021 05:41

Svaneke Bryghus blevet et 100 procent CO2-neutralt bryggeri. Her ses den karismatiske brygmester Jan Paul.

Så er ØLentusiasteN nr. 122 på vej ud til alle medlemmer.

Men hvad kan du så læse om? ØLentusiasteN har bl.a. besøgt ambitiøse Gamma Brewing i Herlev og Carlsberg Laboratorium for at smage de nye øl fra det nye bryggeri på Grimbergen Klosteret.

Men der er også spændende opkøbshistorier og en interesant samarbejdsaftale. Fx overtager Royal  Unibrew Bryggeriet Fuglsang – Danmarks andenstørste bryggeri overtager det femtestørste bryggeri, mens finnerne opkøber Bryggeriet Vestfyen og at One Pint indgår samarbejdsaftale  med Drinx og Kjær & Sommerfeldt.

Det går tilsyneladende godt i den danske ølverden. En række nye bryghuse er etableret eller på vej fx. Femø Bryghus, Skive Bryghus, Egholm Bryghus, Fallstar, Hops and Haze Brewing, Harbour Mountain og en brewpub i Billund, derudover slår Reersø Bryghus og Den Gale Brygger pjalterne sammen. Ikke nok med det, Bryghuset Møn og Spybrew har fået nyt brygværk, og Viborg Bryghus er klar til at flytte i større lokaler. Sidst men ikke mindst er Svaneke Bryghus blevet et 100 procent CO2-neutralt bryggeri.

Blandt andre højtprioriterede nyheder er der også en nekrolog for den legendariske brygmester på Thisted Bryghus Peter Klemensen, samt alvorlig historie om at #metoo når ølbranchen og Dry & Bitters direktør trækker sig.

I afsnittet med ølanmeldelser er nøgleordene Verdens Største Virtuelle Ølsmagning LIVE fra Tivoli  – Øltid, stouttid, altid – Procent fra Herslev Bryghus – Ølkanon 2021 og Carl Peter Brasserie.

Mad og øl-afsnittet, eller helt præcist Charlottes køkken handler det om Duchesse De Bourgogne.
 
Rent foreningsmæssigt kan du kort læse om den første generalforsamling i Danske Ølentusiaster efter 812 dage, at  Royal Unibrew fik Den Danske Ølpris for Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning, planerne for  Ølfestival 2021 og  Danske Ølentusiasters forbrugerpolitisk program.

Håndbryggerafsnittet handler om den bedste bornholmske blondie, verdensmesterskab hos Fanø Bryghus og årets Brændkjær Bajer.

Under Danmark rundt kan man læse om en coronavenlig byvandring, IPAens udvikling, de bedste brune værtshuse, Tour de Bière 2021, en ny ølforretning på Jagtvej i København, 10’er - smagning, Fryd Ølbar på Vesterbro i København, geocaching og øl i Lokalafdeling Halsnæs,  Væskebalancen  i Valby og at Mikkeller åbner op i sommerlandet  i Tisvildeleje og på Læsø.

Og så er der masser af under- og overgærede mindre nyheder, bl.a. kan man fremhæve overskrifterne: Der er et øldigt land, Cuvée van der Carsten, Hugos overtager Klosterkælderen, farvel til Værtshuset Pinden, ansvarlig nydelse, drik med respekt og Amagerbryg eksklusiv i Kvickly Middelfart.

Kan du ikke vente på at ØLentusiasteN nr. 122 lander hos dig, kan du som medlem læse den her hvor du også kan læse samtlige 122 numre af ØLentusiasteN.