Østfyn indstiller Brew42 - Danske Ølentusiaster

Østfyn indstiller Brew42

28.09.2018 11:20

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Brew42 og Jacob Fink er lokalafdeling Østfyns kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Selv kalder Jacob sit bryggeri for Aarhus' nyeste garage-nanobryggeri.

Lokalafdeling Østfyns begrundelse for, at netop Jacob Fink og Brew42 skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Jacob Fink fra Brew42 brygger fantastiske øl. Som han selv siger, så nyudvikler han sig hele tiden, da han kun brygger 400 liter af hver øl. Da der er stor efterspørgsel på øllet, kan han godt finde på at brygge den samme øl igen, med samme navn, men nummereret.

Han giver lokale brygentusiaster en platform, hvor de kan få sparring og teste deres kreative ølidéer i en kommerciel, men stadig overskuelig skala. Helt uden at skulle tænke på fødevaregodkendelser, sporbarhed, punktafgifter, momsregistrering eller det kafkaske og anakronistiske, danske pantsystem.

Jacobs afsæt som uddannet og certificeret som øldommer smages tydeligt i kvaliteten af den øl, han brygger. Ved ølsmagninger hos Danske Ølentusiaster medtager Jakob også øl, som er brygget af lokale ølentusiaster, så de kan få afprøvet og udbredt kendskabet til netop deres øl.

Et stor flertal af lokalafdeling Østfyns medlemmer stemte på årsmødet den 25. september 2018 for, at lokalafdelingen indstiller Brew42 ved Lisbjerg i det nordlige Aarhus.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her