Østfyn indstiller Svendborgsund Bryghus - Danske Ølentusiaster

Østfyn indstiller Svendborgsund Bryghus

03.11.2020 14:54

Østfyn søger sydpå efter deres kandidat til Årets Danske Bryggeri

Svendborgsund Bryghus er et Sydfynsk familiedrevet mikrobryggeri beliggende i Vindeby på idylliske Tåsinge. Her brygger Susanne og Bo Abelgren Ehlers øl og økologiske limonader, hvor kvalitet og kærlighed til håndværket er nøgleord.

På det lille bryghus sværges der til de gamle dyder i ølbrygningen. Men samtidigt er det relativt unge bryggerpar eksperimenterende, hvor f.eks. etiketterne og den grafiske stil er designet af en af landets bedste grafitti-malere, som også har udsmykket bryghuset.

I maj 2018 åbnede Susanne og Bo deres livsværk op for omverden efter et halvt års hårdt arbejde med totalrenovering af et nedslidt autoværksted. Stedet havde stået tomt i over 10 år og bar præg af tidens tand. Men med hjælp fra venner, familie og hele lokalsamfundet blev drømmen til virkelighed.

Lokalafdeling Østfyns indstilling lyder:
”Svendborgsund Bryghus er et innovativt og samtidig effektivt drevet bryghus.

Bryghuset drives af ægteparret Susanne og Bo Abelgren Ehlers på familiebasis. Bo er den udfarende kraft i brygprocessen, og Susanne driver den tilknyttede butik, som foruden Bryghusets øl også forhandler Susannes hjemmelavede delikatesser og specialiteter, som f.eks. saft og marmelade. Susanne er også begyndt at lave limonade på bryggeriet. Engagementet er endda så stort, at Susanne forlod sit job som sygeplejerske for at hellige sig fuldtidsbeskæftigelse i bryghuset og den tilhørende butik.

Bo har stor og mangeårig erfaring som brygger. I 2014 etablerede han sammen med Eske Ramvad, microbryggeriet ’Abelgren og Ramvad’, som bl.a. fik stor succes med deres fadlagrede Imperial stout, ’Fad nr. 7’. Samarbejdet varede indtil 2017. Herefter etablerede Bo, i maj 2018, sit nuværende bryghus i et nedlagt autoværksted på Tåsinge. Her udlever han sin trang til at eksperimentere med råvarerne og får afløb for lysten til at udvikle. P.t. arbejdes der med en ’Droneøl’, brygget på en humle fundet i naturen – ved hjælp af en drone. Vildt kreativt. Faktisk dyrker han også selv humle.

Idérigdommen kommer f.eks. til udtryk ved, at der hver tredje måned brygges et nummereret engangsbryg, som med tiden kan gå hen og blive et samlerobjekt.

Endnu en kreativ side af Bos natur er idéen med at lade gode venner – en gang om året – ændre graffitiudsmykningen på bryghusets gavl.

Under Corona-nedlukningen har Bo kørt rundt i lokalområdet med øl, man kan bestille på hjemmesiden.

Foruden sit eget bryghus er Bo Abelgren brygmester på Midtfyns Bryghus.

Engagement, kreativitet og innovation er nøgleordene for Svendborgsund Bryghus. Derfor indstiller vi Svendborgsund Bryghus til årets bryggeri.”

Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.

Mangler I at indstille jeres kandidat til Årets Danske Bryggeri 2020? Så udfyld formularen på siden (for tillidsfolk).