Otte indstillinger til Det Lille Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Otte indstillinger til Det Lille Bryggeri

26.10.2020 19:55

Det Lille Bryggeri er indstillet af Halsnæs, Randers, Ringsted, Aarhus, Frederikssund, Slagelse, Roskilde og Næstved til prisen Årets Danske Bryggeri 2020.

Det Lille Bryggeri er beliggende i Bringstrup ved Ringsted på Sjælland. I 2002 åbnede Ole Hansen og hans 2 sønner (Thomas & René Hansen) en ølbutik. I 2005 fik de muligheden for at følge en Dansk Brygmester og kastede sig derefter ud i ølbrygningens selv. Deres første øl havde premiere på fynske øl dage i oktober 2005. Der blev i årene 2005-2009 brygget øl på forskellige bryggerier, men i 2009 satte de deres eget bryggeri op i en nedlagt smedje. I 2015 overtog René bryggeriet alene og driver det i dag sammen med sin hustru. De har også åbnet Den Lille Gaardbutik i forbindelse med bryggeriet.

Lokalafdeling Halsnæs’ indstilling lyder:

”Siden starten har de formået at holde et højt kvalitetsniveau. De har været tro mod øltyperne, men alligevel lavet deres egen spændende variationer. Det er sjældent, at man får en øl fra Det Lille Bryggeri, som man ikke synes om, man går aldrig galt i byen, når man køber deres øl.

At de gør det godt, vises jo også på den måde, at brygger René Hansen i 2015 skippede sit job, og siden har kunnet leve af sin brede ølproduktion og forretningen. Der er også stort mod på at prøve spændende ingredienser i øllet ¬– lige fra kaffe og lakrids til spændende fadlagringer.
Covid-19 har jo også ramt bryggeriet, men kampånden er der; man laver online smagninger, der arbejdes med andre bryggere og bryggerier, man opstiller telte så der fortsat kan komme mange besøgende, og på trods af de udfordringer, kan de nu – hvor det snart er jul – præsentere over 20 juleøl.

At besøge forretningen/bryggeriet er en oplevelse i sig selv. Man mærker, at der kæles for øllet, ikke noget mainstream øl her. Man er altid velkommen. Forretningen er sat op, så man kan købe lækkerier, som matcher det skønne øl.

Det Lille Bryggeris øl kan nu også fås flere steder i landet, hvis man ikke køber på postordre.
Skal man udlede nogen stikord må det være: engagement, innovation, kvalitet, og kærlighed til øl.”


Lokalafdelings Randers’ indstilling lyder:

”Det lille Bryggeri har i en årrække gjort sig bemærket med et meget bredt udvalg af fremragende øl. Der brygges hvert år et stort antal nye øl.

René har under coronakrisen bragt øl ud til hele landet, så bryggeriet kan overleve, og forbrugerne stadig kan få kvalitetsøl.

Det er en fornøjelse at gå på indkøb på det gæstfrie bryggeri, hvor man får god og kyndig betjening.

Bryggeriet har lige fra starten været aktivt og synligt til ølarrangementer og smagninger, været gode repræsentanter for det gode øl og en god samarbejdspartner for DØE.”

Lokalafdeling Ringsteds indstilling lyder:

”Det Lille Bryggeri har rundet de 10, men er stadigvæk et af de mest innovative og nytænkende på den danske ølscene. Brygger René Hansen er ikke bange for at prøve nye eksperimenter, øl med nye ting i, eller øltyper han ikke har lavet før.

De gjorde meget da corona ramte med levering til døren. Først i Ringsted og omegn, så videre mod København og resten af Sjælland, for til sidst at udvide øst for Storebælt.

Det er vist på tide, at Det Lille Bryggeri får den hæder, som de har fortjent, og det tror jeg mange i de danske ølkredse vil give mig ret i.”

”Det lille Bryggeri har i en årrække gjort sig bemærket med et meget bredt udvalg af fremragende øl. Der brygges hvert år et stort antal nye øl.

René har under coronakrisen bragt øl ud til hele landet, så bryggeriet kan overleve, og forbrugerne stadig kan få kvalitetsøl.

Det er en fornøjelse at gå på indkøb på det gæstfrie bryggeri, hvor man får god og kyndig betjening.

Bryggeriet har lige fra starten været aktivt og synligt til ølarrangementer og smagninger, været gode repræsentanter for det gode øl og en god samarbejdspartner for DØE.”

Lokalafdeling Aarhus' indstilling lyder:

"Lokalafdeling Aarhus indstiller Det Lille Bryggeri som årets bryggeri, fordi de formår at have et bredt udvalg uden at det går udover kvaliteten. Til Ølfestivalen 2020 ville Det lille Bryggeri have medbragt 50 forskellige øl, hvor de 21 af dem var nyheder.

Bryggeriet er meget aktiv inden for belgiske stilarter, som også var den første stilart Det Lille Bryggeri begyndte med, og siden da er det blevet til 38 forskellige, som kun bliver overgået af IPA kreationerne på ikke færre end 99 forskellige over årene.

Brygmesteren René Hansen, er ikke bange for at begive sig ud på nye eventyr i ølverdenen, for at jagte den bedste oplevelse, til alle os øl-elskere.

'Vi laver øl, som vi selv kan li’ dem. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten eller råvarerne. Vi ønsker, at vores øl skal være en nydelse hvor øl, kvalitet og oplevelse skal følges ad. Vi ønsker, at vores øl skal være kendetegnet af en god harmoni, og at de råvarer der er brugt, også skal komme til udtryk i øllet. Dette gælder, hvad enten det er en mild frisk øl, eller en mørk kraftig sag. Øllet skal være i orden.'
Dette må siges at holde stik – både med fin omtale rundt i det ganske land samt flotte ratings på untapped.

Det kaldes engagement og innovation."

Lokalafdeling Frederikssunds indstilling lyder:
"Det Lille Bryggeri indstilles for bryggerens alsidighed og trang til at prøve nye øl af. Det er en fornøjelse at smage på Renés store og velsmagende øl sortiment."

Lokalafdeling Slagelses indstilling lyder:
"
Lokalafdeling Slagelse indstiller Det Lille Bryggeri som årets bryggeri, fordi de med René i spidsen altid har et stort udvalg af nye øl med et bredt spektrum af stilarter af høj kvalitet og formår at have et bredt udvalg uden at det går ud over kvaliteten.

Selv efter 10 år formår René fortsat at udvikle og brygge nye øl, samtidig med at der holdes fast i høj kvalitet og innovative øl med nye smage.

Under Corona har de formået at sikre kunderne god øl, ved at levere til døren, med stor service.

Det lille Bryggeri har lige fra starten været aktivt og synligt til ølarrangementer og smagninger og støttet vores lokale afdelinger som gode repræsentanter for det gode øl og en god samarbejdspartner for DØE.
Derfor skal Det lille Bryggeri indstilles til Årets Bryggeri."

Lokalafdeling Roskildes indstilling lyder:
"Det Lille Bryggeri har nu i 15 år – med stor entusiasme – formået at holde innovation og især kvalitet i højsædet hos deres mangfoldige og mangeartede bryg. Højt skum for det!"

Lokalafdeling Næstveds indstilling lyder:
"Vi indstiller Det Lille Brygger for det fantastiske benarbejde René gjorde for at overleve krisen. Initiativ og virkelyst – og fantastisk øl som altid. En mand, der ser løsninger frem for stopklodser. Lille bryggeri, hyggeligt og uformelt, leverer altid stor kvalitet."

Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.


Læs mere om Årets danske Bryggeri her.

Mangler I at indstille jeres kandidat til Årets Danske Bryggeri 2020? Så udfyld formularen på siden (for tillidsfolk).