People Like Us indstillet til Årets Danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

People Like Us indstillet til Årets Danske Bryggeri

05.11.2021 14:38

People Like Us skaber arbejdspladser for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, og for det er de nomineret af Lokalafdeling København

People Like Us arbejder for at brygge gode specialøl, at skabe en masse jobs til mennesker fra socialt marginaliserede grupper og at udfordre samfundets opfattelser af normalitet og fællesskaber. Kort sagt at starte en ’Social revolution by beer’.

85% af de ansatte i People Like Us har en eller flere diagnoser – autisme, depression, ADHD, PTSD eller noget helt andet. De ansætter folk til at gøre det, de er gode til, i stedet for at forvente de skal gøre det, de har svært ved. Herved afdækkes de enkeltes styrker og særinteresser og indarbejdes i virksomhedens workflow.

People Like Us tilbyder blandt andet Walk’n’roll, hvor man kan se København fra en kørestolsbrugers vinkel. De holder også Beerwalks rundt i København med indlagte ølsmagninger undervejs.

Lokalafdeling Københavns indstilling lyder:
“People Like Us er skabt ud fra et ønske om at etablere et mikrobryggeri med kvalitetsøl samtidig med, at de vil skabe en arbejdsplads for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Langt de fleste ansatte har en eller flere psykiske diagnoser, men det er muligt at lave et velfungerende bryggeri på den baggrund. Der lægges vægt på at tilbyde fleksible arbejdsforhold tilpasset den enkelte.”

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.