Pop-øl - Danske Ølentusiaster

Pop-øl

23.12.2020 13:50

– Da jeg mødtes med Infernal, Paw og Lina, var der omgående god kemi og idéerne myldrede frem, fortæller Nørrebro Bryghus’ brygmester Michael Rahbek.

Infernøl – nyt samarbejde imellem Nørrebro Bryghus og pop-duoen og fest-ekvilibristerne Infernal.

– Navnet ”Infernøl” er jo nærmest et argument i sig selv, udtaler Pop-duoens mandlige halvpart, Paw Lagermann, der har været ølentusiast igennem en årrække. Han fortæller videre at gruppen generelt sætter pris på feinschmecker-produkter inden for bl.a. øl og at muligheden for et samarbejde med et så velrenommeret bryghus, var noget nær en drengedrøm, der gik i opfyldelse.
 
– Lina Rafn, som udgør den anden halvdel af duoen Infernal beskriver det sådan her: I fællesskab kom vi frem til at vi gerne ville skabe en øl, som var let og frugtig og egnet til fest. Ikke en tung satan, som hamrer dig i gulvet på to sekunder, men en liflig fætter, som føles frisk og smager godt – også for dem, som ikke som sådan er øl-nørder, og hun fortsætter:

– Desuden giver det os en god anledning til at spille en online-koncert. Det har vi ikke gjort hidtil, men Nørrebro Bryghus’ Bar og Bryggeri i Ryesgade er så fin og original en ramme, at dén kan vi ikke lade passere.
 
– I skrivende stund lægges der store planer for eventet, der er sat til at løbe af stablen den 30. januar 2021. Vi vil ikke sige så meget endnu, men idéen er i hvert fald, at folk kan bestille en kasse med de to nye Infernøl allerede nu - og så kan de smage dem hjemme - sammen med os og en håndplukket flok af vores venner på dagen, når vi går live med koncert og gæster i baren og det hele’, forklarer Paw Lagermann og Lina supplerer:

– Jeg glæder mig helt klart til at dele smagsoplevelsen med folk, men jeg glæder mig bestemt også til at spille noget musik - også selvom publikum kommer til at opleve det på deres skærm derhjemme - det er jo nærmest klaustrofobisk for en cirkushest som mig, at jeg ikke har spillet i snart et år, afslutter Lina Rafn med et stort, forventningsfuldt smil.
 
De to bryg er skabt i samarbejde med Nørrebro Bryghus’ brygmester, Michael Rahbek som selv sætter følgende ord på:

– Da jeg mødtes med Paw og Lina, var der omgående god kemi og idéerne myldrede frem. Vi formåede dog at begrænse os til disse to bryg:
 
– Beach – En tropisk inspireret IPA  på 6,5%. Den er kraftig som en lille storm i Caribien, øllet er tørhumlet med Citra humle, som giver noter af grapefrugt, melon, lime, stikkelsbær og passionsfrugt. Man kan tænke sig til en lille palmeø, bare lige sidde der og nyde sol og strand. Den kan drikkes til de fleste krydrede retter eller bare som tørstslukker.– Rose – Er en let drikkelig IPA på 5,0%, der er tilsat danske hindbær, som giver øllet en smuk,rosa nuance. I munden vil man fornemme både hindbær og en crispy fornemmelse fra speltmalten. Den er let bitter uden at på nogen måde at være snerrende. En øl der er til både fest og farver, gode oste eller bare til at nyde i godt selskab, slutter brygmester Michael Rahbek.

Men allerede i 2006 bryggede Ølfabrikken en tripel der hed Infernale. Og tjekker man Ratebeer eller Untappd finder man også øl med navne som Inferno Ale fra amerikanske Lost Abbey, Infern'Ale fra franske Brasserie Haarddrëch og Infern Ale fra italienske Manto Bianco. Men fælles for de fire navnebeslægtede øl så har de intet med popgruppen Infernal at gøre.