Rekordregnskab for Svaneke Bryghus trods Corona - Danske Ølentusiaster

Rekordregnskab for Svaneke Bryghus trods Corona

10.03.2021 09:58

Svaneke Bryghus leverer rekordregnskab trods COVID-udfordringer, og i 2020 har de bl.a. oplevet en vækst på mere end 25% inden for salg af alkoholfri øl, og Don’t Worry serien, der består af 5 forskellige varianter udgør nu 15% af bryghusets samlede omsætning. Foto: Anders Beier.

2020 har for alle været et mærkeligt år. For Svaneke Bryghus har COVID-nedlukningerne resulteret i en stor tilbagegang i fadølssalget, men vækst i dåser, flasker og ikke mindst de alkoholfri øl. Og så var det et år, hvor bryggeriet , der er 100% økologisk, kunne fejre 20-års jubilæum.

Det er en tilfreds bestyrelse og ledelse, der ser tilbage på 2020. De løbende investeringer og den progressive tilgang til det danske ølmarked har sammen med bryggeriets placering på Bornholm været en styrke. Svaneke Bryghus præsenterer således et flot årsregnskab på 3,084 mio. kr. efter skat, hvilket er en forbedring på 5% i forhold til 2019.

Stor vækst i alkoholfri øl
Siden lanceringen af vores alkoholfri serie Don’t Worry i 2016 har de alkoholfri øl vækstet betydeligt.

– I 2020 har Svaneke Bryghus oplevet en vækst på mere end 25% inden for salg af alkoholfri øl, og Don’t Worry serien, der består af 5 forskellige varianter udgør nu 15% af vores samlede omsætning, fortæller Steen Jespersen, direktør for Svaneke Bryghus.
 
Pilsner eller IPA?
Selvom man inden for ølverdenen taler om, at Pilsneren bliver det nye sorte, så oplever Svaneke Bryghus fortsat stor vækst i salget af IPA’s, der er steget med mere end 35% det seneste år. Svaneke har tre varianter; India Pale Ale, Going to India IPA og den seneste Laid Back Session IPA på dåse. Alle tre varianter er i vækst.
 
Dåsekolonne var en god investering
I 2019 lancerede Svaneke sine første øl på dåse efter at have udvidet bryggeriet med egen dåsekolonne.

– Svaneke var således det første uafhængige craft beer bryggeri med egen dåsekolonne, og vi er glade for, at danskerne har taget positivt imod vores satsning. I markedet oplever vi lige nu, at flere specialøl tappes på dåser, fortsætter Steen Jespersen.Svanekes øl på dåse udgør 12% af bryggeriets omsætning.