Ribe indstiller Jacobi Craft Brew - Danske Ølentusiaster

Ribe indstiller Jacobi Craft Brew

06.11.2019 23:15

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Jacobi Craft Brew fra Varde er lokalafdeling Ribes kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Jacobi Craft Brew startede i 2015 med et bryganlæg på 150 l. Bryggeriet er i 2018 flyttet til lokaler med plads til publikum, som kan se hele brygprocessen, og købe og smage en aldeles lokal øl. Der brygges stadig på samme anlæg. 

Lokalafdeling Ribes indstilling lyder:

Danske Ølentusiaster Ribe vælger at indstille Jacobi Craft Brew til årets bryghus.

Tidligere lå Jacobi Craft Brew sammen med cafeen Elkjærs Under Bøgen i Varde, men da det lukkede, blev de enige om at finde egne lokaler.

Med en kapacitet på ca.180 liter pr bryg, er Jacobi Craft en rigtig god størrelse og det er blevet til mange gode bryg igennem årene. Øl som Jacobi Pilsner, den klassiske Efterårs Øl samt juleøllen Jingle Balls er blot nogle af de øl, der gennem det sidste år er havnet på ikke kun flaske, men også på hanen.

Med etableringen af en Craft Brew Pub i Storegade 8 i Varde. åbnede Jacobi op for, at man som gæst og ølentusiast kan komme og drikke frisk øl, mens man kan dufte og fornemme på aktiviteten, at nyt øl sættes over. Det er autentisk, og du får en aromaerne af malt og humle, og man er som gæst hos Jacobi Craft Brew med i hele processen.

De 3 bryggere går meget op i, at der skal være plads til at eksperimentere, og de tager gerne imod ideer og udfordringer fra kunderne.

Netop dette, at man tør eksperimentere, at skabe nyt og ikke blot satse på det sikre, samt åbne en brewpub og dermed åbne for en verden af smag og indtryk, ønsker vi som Danske Ølentusiaster at honorere med denne indstilling til Årets Bryghus.

Godt øl er ikke kun for ølentusiaster og med og den store gæstfrihed, gåpåmod samt de mange events og arrangementer Jacobi Craft Brew både holder såvel som deltager i, er holdet bag Jacobi Craft Brew med til at åbne for kendskabet til og om det at brygge øl.


Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.