Så er ØLentusiasteN nr. 118 på gaden - Danske Ølentusiaster

Så er ØLentusiasteN nr. 118 på gaden

13.10.2020 19:01

Måske er ØLentusiasteN nr. 118, Danske Ølentusiasters aktuelle medlemsblad, allerede landet i din postkasse, eller så er den lige på trapperne.

Som sædvanlig er der masser af nyheder. Her er lidt om, hvad du kan glæde dig til.

Brygnyt
Læs om et nyt Åben-bryggeri i hovedstaden, om Danmarks stærkeste øl og Frederikshavn Bryghus, om ny direktør på Grauballe Bryghus, Nørrebro Bryghus’ ny containerbryggeri på Reffen, om Thors Hal Bryghus i Assens, om Troldens nye hule i Kolding og Spybrews åbningsfest. – Ølepicenteret i Hvidovre. Andre nøgleord under Brygnyt er Zero Waste Beer, BIRanalyzers, Corona-nedtur, #BarleyWember, Fødselsdag på Aarhus Bryghus – 15 års jubilæum.

Ølanmeldelser
Skovlyst Productions 15 års jubilæumsbryg og Symbiostout fra Ørbæk og Nyborg Destilleri anmeldes. Ligeledes er temaet ”Det hippeste af det hippe” og ”Old school-klassikeren” vendt tilbage, hvor temaerne er syrlige frugtøl og Dansk Dortmunder.

Mad og øl
Der er et lille portræt af ØLentusiasteNs huskok Charlotte Jacobsen, som præsenterer en opskrift på Pulled Pork med Porter BBQ sauce.

Foreningen
I afsnittet om foreningen kan du læse om uddelingen af De Regionale Ølpriser og Øllets Dag rundt i Danmark. Der en en historie om aflysning af ølfestivalen, samt at den skal nytænkes. Men der er også et billede og en lille historie fra hver af de 25 ølfestivaler.

Ølvalg
Der er også et tema om ølvalg, og her er overskrifterne: ”Status på ølvalg 2020 – Hvad er din yndlings IPA-type?”, ”Ikoniske IPA’er – Ikke et ord om ølvalget” og ”Ølvalg gennem tiderne – berusende demokrati”.

Håndbryg
I håndbrygafsnittet er der opskrifter på valgøllene, omtale af JM i Håndbryg og en spændende historie om medaljeslugerne fra Svanemølle Bryghus, som vandt guld, sølv og bronze ved DM i Håndbryg.

Danmark rundt
Man kan også læse om Hoppe.Beers nye taproom i Solrød, at J-dag aflyst – Men ØJ-dagen består, om Virtuel ølsmagning i lokalafdeling Aalborg, om Tip en øl  i Silkeborg, om Kartoffelølsmagning og kartoffelfestival, om et naturvidenskabeligt foredrag live fra Aarhus Universitet, samt om øl-cocktails på Humle Ølbar i Næstved.

Undergæret & overgæret
Blandt de mange notitser i ØLentusiasteN kan der nævnes, at Mikkeller satser på Kina, at Alefarm vil på Børsen, om Halvø Bryghus, om Haulrik Bryghus, om Mørts Håndbryg, om Aarhus Nanobryg og om Koglebryg. Deruover er der notitser om at Antoni forlader Thisted Bryghus og at brygmesteren har sagt op på Viborg Bryghus. Af andre overskrifter er der at Sverige er blevet et fattigere ølland, at Krenkerup er på hanerne hos Nykøbing FC, Madspildsøl,     Pantdonation og at    Svaneke Bryghus er blevet kåret som Årets Virksomhed.

God læselyst!
Er du ikke medlem?
Fortvivl ikke. Over 100 numre er åbne og klar til at blive læst af alle, der har lyst til at vide mere om øllets verden.

Læs ØLentusiasteN her ale.dk/oelentusiasten