Så er ØLentusiasteN nr. 120 på gaden - Danske Ølentusiaster

Så er ØLentusiasteN nr. 120 på gaden

13.02.2021 09:57

På forsiden af ØLentusiasteN nr. 120 ses Jørgen Pølsemager, en glad ølmand i en af Danmarks bedste ølbutikker, Kvickly Middelfart

Læs blandt om Jørgen Pølsemager, en glad ølmand i en af Danmarks bedste ølbutikker, Kvickly Middelfart

Så er ØLentusiasteN nr. 120 på vej ud til alle Danske Ølentusiasters medlemmer. Med masser af nyt. Blandt andet om Olsens imponerende bryghus i Brædstrup, om bæredygtigt øl fra BRØL og om Valby Bryghus. Blandt nyhederne er der også, at der åbner en SKAAL i Sønderborg og at en række af Danmarks bedste bryggere samles i Randers.

Som sædvanligt er der inspirerende øl- og madtips. Charlottes køkken præsenterer en opskrift på brunkål med juleøl, bacon og kålpølser. Andre overskrifter er ”Madpakker med øl og smørrebrød” og ”Onlinesmagning med Arla Unika”.

Selv om der i dette nummer er fokus på alkoholfri øl, så er der også fire fremragende sider om sorte og stærke øl i januar.

På foreningssiderne præsenteres Signe som ny salgsansvarlig i Danske Ølentusiaster, og naturligvis kan man også læse at generalforsamlingen igen er udskudt på grund af Corona.

Udlandssiderne er denne gang tjekkisk inspirerede, og nøgleord er ”Ølhotel i Tjekkiet”, ”Boghandlerens egen øl” og ”Axiom Brewery”.

Derudover kan man læse om Kumbels Ølkulturelle Vink og om Nationalmusets jagt efter Danmarks ældste øl.

Fokus på de syv sider håndbryg er at Herlev Håndbryggerlaug fyldte 50 år den 12. februar, en historie om Gøg- og Gokke-bryggerne i Næstved og om en ny håndbryg-konkurrence på Fanø Bryghus.

Temaet Danmark rundt handler især om mange af de gode ølsteder. Fx Ølhulen i Kvickly Middelfart, Frisk øl på Skänk på Frederiksberg, The Social Beer Shop på Vesterbro og Øliver i Østerbros hyggeligste ølbutik. Men der er også en historie om et nyt fællesskab ”Double Black Mash Fellowship” og masser af info om lokale virtuelle sjællandske ølsmagninger.

Blandt de mange nyheder i spalterne ”Overgæret & undergæret kan nævnes An Odder Beer, Himmelev Bryghus har vokseværk, Nyt bryggeri på Færøerne på vej, Achel mister trappistmærket, Truede dyrearter, Plejehjem får øl fra Amager Bryghus, BrewDog tilbød pubber til vacciner, Team Rynkeby-øl, iTap, The Label Factory samt Krenkerup Bryggeri og Mikkeller Collab.

Kan du ikke vente på, at bladet lander i din postkasse, kan du allerede læse ØLentusiasteN nr. 120 her.