Seks indstillinger af Amager Bryghus - Danske Ølentusiaster

Seks indstillinger af Amager Bryghus

26.09.2018 10:25

Fotos: Olle Thorup.

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Amager Bryghus er lokalafdeling Odense, Amager, Helsingør, Middelfart, Holstebro og Aabenraas kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryggeriet blev etableret i 2007, og siden har Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak, grundlæggerne af bryghuset, oplevet stor succes med deres kompromisløse tilgang til øllet.

Lokalafdeling Odenses begrundelse for, at netop Amager Bryghus skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Vi har et bryggeri i verdensklasse i Danmark - et bryggeri med fantastiske øl og en god nysgerrighed efter at prøve nye ting af. De har taget tingene et skridt ad gangen gennem mere end ti år, og sidste år kunne de flytte og udvide bryggeriet markant.

For deres altid høje niveau af kvalitet og smag, indstiller lokalafdeling Odense Amager Bryghus, som Årets danske Bryggeri 2018.

Lokalafdeling Amagers indstilling lyder: 

Amager Bryghus har altid haft en særlig plads i hjerterne hos medlemmerne af Lokalafdeling Amager. Det var her stifterne, Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm, luftede deres idéer om at stifte et bryggeri og kom med smagsprøver af deres forsøgsbryg for at få input til, om det overhovedet var drikkeligt for andre end dem selv.

Allerede fra begyndelsen var det helt tydeligt, at vi her havde at gøre med et par særdeles kompetente bryggere. De ved med en teoretisk baggrund altid præcist, hvad der skete i deres brygkar. Og de følger altid en skarp definition af, hvad kvalitetsøl er og skal være.

En kvalitetssans, som de aldrig er gået på kompromis med, uanset om det var i små eller store batches. En kvalitetssans, som de har formået at holde fast i, selvom rammerne er blevet markant større de seneste år.

Amager Bryghus blev stiftet i 2007 og har ved konstant at være nytænkende og innovative været med til at præge revolutionen i den danske ølverden. Bryghuset har således altid været åbne for at udvikle nye øl og med deres enorme netværk af især amerikanske bryggere har de i de seneste år udviklet en række collaboration bryg, samtidig med at de har holdt fast i en række af deres klassikere, hvilket de fik Den Danske Ølpris 2018 for.

Amager Bryghus har formået at kontrollere en imponerende ekspansion og har som et af de meget få nyere bryggerier fået en enorm succes på eksportmarkederne. En succes som i høj grad bygger på deres høje kvalitet og innovative tilgang, og som var med til at give dem Amager Erhvervspris i 2016.

I kontakten med forbrugerne har Amager Bryghus været på forkant ved, at der på etiketterne detaljeret oplyses om, hvilke typer malte, humletyper og gærtyper, der er brugt i hvert bryg. Dette er en markant bedre oplysning end minimumskrav om at ingredienserne er malt, humle og gær.

For kvalitet, nytænkning og innovation, kontrollerede ekspansion og popularitet på eksportmarkederne, samt oplysningsniveauet på etiketterne indstiller Lokalafdeling Amager Amager Bryghus til modtagelse af Årets dansk Bryggeri 2018.

Lokalafdeling Helsingørs indstilling lyder:

Amager-drengene lever - efter lokalafdelingens medlemmer - til fulde op til de stillede kriterier og endda lidt til. 

Lokalafdeling Middelfarts indstilling lyder:

Amager Bryghus er et innovativt brygger, der satser stort, brygger godt øl og sætter Danmark på øllets verdenskort.

Lokalafdeling Holstebros indstilling lyder:

Amager Bryghus er et af meget få danske bryggerier, der helt velfortjent har opnået international succes på baggrund af fremragende og nyskabende øl, den store bredde i sortimentet, konstant fornyelse og internationalt udsyn. Bryggeriet skaber fortsat stor omtale af godt øl gennem deres collaborations med udenlandske bryggerier i verdensklasse.

Bryghusets lokale engagement er forbilledligt med deres populære ”Amerikanerdag”, og det er vært for flere andre events i forbindelse med release af nyheder. Dette giver en god og jævn interaktion med kunderne, som gerne rejser langvejs fra for at smage øllet.

Øllet i sig selv er væsentlig grund til at pege på Amager Bryghus, da det holder et virkelig højt niveau, og har sikret at bryghuset har været at finde blandt Top 100 af verdens bedste bryggerier ni år i træk – en sand kraftpræstation.

Formanden fra Holstebro har tidligere udtryk utilfredshed med manglende distribution af Amager’s sortiment i Vestjylland, og her er stadig plads til forbedring. ”Vi var til gengæld meget imponerede over de øl, der blev fremvist til den lokale smagning tidligere på året, og vi er overbeviste om, at der næppe findes noget bryggeri i landet, som i dén grad er blevet snydt for en ellers velfortjent sejr i denne årlige afstemning. Vi opfordrer på det kraftigste til at eksporten også kommer til at omfatte det vestlige Jylland, og vi glæder os meget til at smage de nye, fadlagrede varianter, som er på bedding. Og desuden tak for at bevise at det sagtens lader sig gøre at lave en lækker øl med kvæde!”, udtaler Thorbjørn Jacobsen. 

Vi ønsker held og lykke til Amager i afstemningen om Årets Bryggeri, og opfordrer til at medlemmer vil afgive deres stemme, når der åbnes op for dette. 

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Læs mere om Årets danske Bryggeri 2018 her