Silkeborg indstiller Alefarm Brewing - Danske Ølentusiaster

Silkeborg indstiller Alefarm Brewing

10.10.2018 20:22

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Alefarm Brewing er lokalafdeling Silkeborgs kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryggeriet blev grundlagt i 2015 i Køge, men er netop nu ved at flytte i nye lokaler i Greve. På bryggeriet arbejdes der ud fra tre ben; pale ales, stouts og sours.

Lokalafdeling Silkeborgs begrundelse for, at Alefarm Brewing skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Til et tidligere møde i lokalafdelingen fik de fremmødte mulighed for at nominere kandidater til Årets danske Bryggeri 2018. Der kom fire nomineringer, og på seneste møde smagte medlemmerne to øl fra hver af de fire bryggerier.

Baggrunden for nomineringen af Alefarm Brewing er bryggeriets konstant høje niveau på både syrlige og humlede øl og ikke mindst deres arbejde med at skubbe grænserne. Nomineringen kom tillige med kommentarerne: Alefarm beviser, at superlækkert, syrligt øl også kan laves udenfor Belgien.

Fra Alefarm smagte vi Funk Orchard og Signwriter, og særligt Funk Orchard fik mange rosende ord - dog med kommentarer om, at den havde tabt lidt, siden vi smagte den sidst. Det var dog stadig aftenens højdepunkt, når der ses på karaktererne på øllet.

Lokalafdeling Silkeborgs støtte til Alefarm Brewing er overvældende.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.