SKAALs ejer opkøber 42 britiske barer - Danske Ølentusiaster

SKAALs ejer opkøber 42 britiske barer

27.12.2020 20:31

Den danske barkoncern, REKOM, der bl.a. ejer den formidable ølbar SKAAL på Kultorvet i København har opkøbt 42 britiske barer.

REKOM, der er den største operatør af barer og natklubber i Norden med 130 steder i Danmark, Norge og Finland, har nu erhvervet sig 42 barer og natklubber fra Deltic, en af Storbritanniens store nattelivsoperatører.

Af praktiske grunde har ejerne af REKOM erhvervet Deltic gennem et nyt, uafhængigt britisk selskab ved navn REKOM UK. Hovedaktionæren i REKOM siden 2018, danske CataCap, er også majoritetsaktionær i den britiske investering. Det nye selskab forventes at fusionere med REKOM Group, når COVID-19-begrænsningerne er ophævet.

– Vi har set på det britiske marked i et stykke tid, og opkøbet understøtter vores strategiske mål om at blive en af ​​de største bar- og natkluboperatører i Europa. Så vi besluttede at handle, da vi havde muligheden, og sammen med de andre aktionærer lykkedes det at skaffe den nødvendige kapital til projektet uden at gå på kompromis med den økonomiske situation for REKOMs nordiske forretning, siger Adam Falbert, administrerende direktør for REKOM og formand for det nyetablerede firma REKOM UK.

REKOM, der har fordoblet sin størrelse fra 2017 til 2019, opkøbte blandt andet den sønderjyske brewpub Brøggeriet i Sønderborg (der dog ikke længere brygger øl) i foråret 2019. REKOM ejer også 21 Heidi’s Bierbarer i Danmark, Norge og Finland.