Smag på de lokale øl - Danske Ølentusiaster

Smag på de lokale øl

19.08.2019 13:33

Danmark har over 200 lokale og nationale bryggerier. Lørdag den 7. september kan du gå op opdagelse i de lokale øl, når Øllets Dag rammer hele landet. Her er det Øllets Dag i Fredericia. Foto: Bent Rochler.

På Øllets Dag kan du gå på opdagelse i sure, sorte og sarte øl. Dagen er Danske Ølentusiasters fejring af det alsidige øl - ikke mindst det nære øl. Øllets Dag løber af stablen lørdag den 7. september hele landet

Det lokale og nære er i fokus, når Øllets Dag, lørdag den 7. september, bobler over af glæde for brusende og berusende bryg.

- Øllets Dag er en landsdækkende ølfestival, hvor alle er inviteret. Man kan smage sig gennem stort set alle øltyper og prøve øl fra små som store bryggerier. Øllets Dag er en hyggelig fejring af, at vi nu over 20 år har fået over 200 bryghuse, der hver især er med til at skabe et farverigt kludetæppe af smage, følelser og historier, siger Klaus Rehkopff, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Danske Ølentusiasters lokalafdelinger står for flere end 35 lokale arrangementer. Lige fra Sønderborg i syd til Skagen i nord og fra Esbjerg i vest til Amager i øst. Dertil kommer en lang række bryggerier og barer, der har taget dagen til sig og sammen med danskerne fejrer øllets mange facetter. 

Øllets Dag er et åbent arrangement, hvor man, som gæst, kun skal møder op. På dagen kan man købe smagepoletter og -glas. Derefter er det kun fantasien, der sætter grænser. 

- Prøv noget nyt. Tag en sort øl, hvis du normalt kun drikker lyse. Prøv en sur øl, hvis du plejer at drikke søde. Vælg en superhumlet IPA, hvis du ikke er til bitre øl. Udfordr dig selv. Hvad er det værste, der kan ske? Måske finder du din nye yndlingsøl eller -stil, siger Klaus Rehkopff. 

Tag din naboer, venner og familien med til Øllets Dag og gå på opdagelse i øllets verden. 

Det er 18. gang Øllets Dag indtager landet. Dagen blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003. I første omgang som Den Danske Øldag og på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er flyttet til den første lørdag i september. 

FIND ET LOKALT ØLLETS DAG-ARRANGEMENT PÅ ØLLETSDAG.DK