Sønderborg indstiller Fanø Bryghus - Danske Ølentusiaster

Sønderborg indstiller Fanø Bryghus

03.11.2020 16:20

Fanø Bryghus er indstillet af lokalafdeling Sønderborg til prisen Årets Danske Bryggeri 2020.

Årets danske Bryggeri 2020 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og lokalafdeling Sønderborg har indstillet Fanø Bryghus.

Fanø Bryghus har eksisteret siden 2009, men fik i 2018 nye ejere. Direktøren hedder Sofie Jansen, der som 25-årig købte spille- og kulturstedet Industrien i Esbjerg, som hun ledte i 17 år, inden hun overtog Fanø Bryghus.

Bag brygget står Steve Rold, der kom fra USA til Fanø for at brygge øl og fandt balancen mellem faglige udfordringer, mulighed og familieliv. Det er Steves hustru Jessica, der står for at designe etiketterne, bl.a. med satiriske kommentarer til verdenssituationen som Mango Mussolini, der har en grafisk fremstilling af præsident Trump på etiketten.

Siden teamet et begyndt at arbejde sammen er produktionen øget og salget steget. I forbindelse med at Fanø Bryghus fik nye ejere, blev der også truffet beslutning om en udvidelse af bryghusets kapacitet, der steget med 30%. Der er bl.a. investeret i en ti-hektoliters og to tyve-hektoliters tanke.

Lokalafdeling Sønderborgs indstilling lyder:
”Sønderborg lokalafdeling indstiller igen i år Fanø Bryghus.

Fanø Bryghus har været igennem mangt og meget i sin tid, og har gennem de sidste år fået udvidet, både selve bryggeriet, og ikke mindst også på ølsiden. Man har fastholdt sine klassikere, men har prøvet at lave nye og spændende varianter også.

Fanø Bryghus er beviset på at, til trods for mange vanskeligheder, så kan det lade sig gøre at brygge godt øl, og sætte sit navn fast som et solidt brand.”

Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.

Mangler I at indstille jeres kandidat til Årets Danske Bryggeri 2020? Så udfyld formularen på siden (for tillidsfolk).