Sønderborg indstiller Fanø Bryghus - Danske Ølentusiaster

Sønderborg indstiller Fanø Bryghus

31.10.2018 12:01

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Fanø Bryghus er lokalafdeling Sønderborgs kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryghusede åbnede efter forarbejde af de lokale ølentusiaster i et tidligere elværk i Nordby i den nordlige del af Fanø i 2006.

Lokalafdeling Sønderborgs begrundelse for, at Fanø Bryghus  skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Fanø Bryghus har gennem mange år lavet godt øl og ikke mindst spændende varianter også, som for eksempel Lynghvede, der er en frisk hvedeøl brygget med blandt andet appelsinskal, lyng og kamille.

Bryggeriet har været med længe og har til tider haft en presset eksistens, men har hver gang formået at holde hovedet oven vande og bibeholde den gode kvalitet.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.