Stem på Årets danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Stem på Årets danske Bryggeri

15.11.2018 11:54

Stem på din favorit til Årets danske Bryggeri 2018. Prisen overrækkes af landsformand Hans Peter Jepsen på det vindende bryggeri i december.

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets danske Bryggeri 2018.

Årets danske Bryggeri 2018 skal findes. 22 af landets over 200 bryggerier er med i slutfeltet af kandidater, som lige nu kæmper om gunsten hos Danske Ølentusiasters medlemmer. 

- Årets danske Bryggeri er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og kvalitetsbevidste bryggerier, der arbejder for og formår at udbrede det gode ølbudskab til de danske ølkunder. Vi er glade for at se, at de 22 kandidater til prisen alle er bryggerier, der i høj grad opfylder kriterierne til prisen, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Opløbet til kåringen af Årets danske Bryggeri er i år ændret i forhold til tidligere år. Tidligere var samtlige danske bryggerier med i slutfeltet, men i år har Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstillet bryggerier, der fortjener ekstra anerkendelse. Dermed er feltet barberet ned til de, der virkelig har gjort en forskel på det danske ølmarked i 2018.

Feltet består af stærke bryggerier, der ligger spredt ud over hele Danmarkskortet. Lige fra Skagen i nord til Haderslev i syd og Fanø i vest til Bornholm i øst. Derudover er det et felt af små, lokale og landsdækkende bryggerier og ikke mindst internationale, innovative succeser. 

Danske Ølentusiasters lokalafdelinger har indstillet bryggerier ud fra fem kriterier; produktudvikling, valget af råvarer til ølproduktionen, udbredelsen af kvalitetsøl, bryggeriets kontakt med forbrugerne og bidrag til samfundet. 

Prisen Årets danske Bryggeri blev indstiftet i 2003, hvor Nørrebro Bryghus løb med hæderen. De seneste tre gange har Thisted Bryghus modtaget prisen (2017, 2016 og 2015). Derudover har Hornbeer vundet prisen fire gange, Mikkeller tre gange og Ølfabrikken to gange. 

Medlemmer af Danske Ølentusiaster stemmer om, hvilket bryggeri der skal være Årets Bryggeri 2018. Afstemningen slutter mandag den 3. december. Prisen overrækkes af landsformand Hans Peter Jepsen på det vindende bryggeri. 

Stem på Årets danske Bryggeri 2018 her