Stevns får nyt andelsbryggeri - Danske Ølentusiaster

Stevns får nyt andelsbryggeri

09.04.2019 12:12

Stevns Andelsbryggeris logo består af en tegning af Stevns Fyr, som Stevns Lokalarkiv har stillet til rådighed for bryggeriet.

Målet er at brygge lokale kvalitetsøl af gode råvarer og med kærlighed til øl og ikke mindst til Stevns syd for Køge. Bag Stevns Andelsbryggeri står seks lokale virksomheder, hvoraf den ene er Bad Luck Brewing Company.

Bad Luck Brewing Company holder til i lokalerne, hvor Stevns Bryghus lå indtil en konkurs september 2018.

Brygmester Thomas Schøn fra Bad Luck Brewing Company er netop manden, der skal brygge de nye øl for andelsbryggeriet. 

- Vi var flere, der gik sammen og kontaktede Thomas Schøn fra Bad Luck Brewing Company, da vi mente, at der var basis for en lokalt brygget øl. De lokale spisesteder har således efterspurgt et lokalt brand, forklarer Lars Eldrup til Sjællandske Medier

Lars Eldrup er indehaver af Dixi.Media, der sammen med de øvrige andelshavere, Livsnyder & Bonderøv, Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov, Traktørstedet Højeruplund, Rødvig Kro & Badehotel og Bad Luck Brewing Company, står bag det nye bryggeri. 

Stevns Andelsbryggeri lægger ud med tre øl; en frokostpilsner på 3,8 procent, en brown ale på 5,0 procent og en hvedeøl på 5,2 procent. Samtidig genopliver bryggeriet "den lille buttede-flaske”, som Faxe Fad i sin tid brugte. 

Stevns Andelsbryggeri holder lanceringsreception lørdag den 4. maj 2019 kl. 10-13 i Tinghuset i Store Heddinge. Her vil der blive serveret smagsprøver af de tre øl. og det vil være muligt at købe de nye øl med hjem.