Surt øl på dåse fra Smilet By - Danske Ølentusiaster

Surt øl på dåse fra Smilet By

25.03.2021 13:23

De fire nye dåseøl fra Aarhus Bryghus, eller mere præcist fra Sour Feet Brewing, som absolut ikke hverken smager eller ligner noget som normalt kommer fra Aarhus Bryghus. De fire øl er Juicy IPA på 6%, Double IPA på 7%, Mild Cranberry Sour på 8% og Oaked Imperial Gooseberry Sour på 8%.

Sub-brand fra Aarhus Bryghus

Aarhus Bryghus er nu med på beatet og lancerer øl på dåse. Og ikke nok med det, de sender også nu syrlige sours på markedet og har lavet et sub-brand Sour Feet Brewing.

– Kender vi ikke alle den følelse, når vi – efter en lang dag – kaster os i stolen med sure fødder i luften. Disse dårlige fødder er fanget hele dagen i et par gummistøvler på bryggeriet eller et par bjergstøvler efter ekskursionen med kameraet, skriver Aarhus Bryghus på deres hjemmeside, og fortsætter i den muntre tone:

– Vi er et ungt hold af hårdtarbejdende håndværksbryggerier. Vi har arbejdet i branchen i mange år på trods af vores alder. Rune i den modne alder af 34 blev født i et bryggeri og var på forsiden af ​​ØLentusiasteN nr. 8  i en alder af 14 år. Her var han med til brygge på Øm Kloster Museum, faktisk det første batch Aarhus Bryghus Klosterbryg, længe før nogen havde tænkt på Aarhus Bryghus.

– På Aarhus Bryghus brygger vi øl til den brede offentlighed. Sour Feet Brewing er vores legeplads, så vi kan gøre alle de ting, vi ikke kan (eller ikke vil) med Aarhus Bryghus, lyder det videre, men spørger man chefen og brygmesteren Niels Buchwald hvad idéen med Sour Feet er, siger han:

– Det er fordi fru Jensen skal kunne kende forskel på de almindelige øl fra Aarhus Bryghus og de mere udfordrende.

Men det er ikke kun navnet, der adskiller Sour Feet fra Aarhus Bryghus, det gør designet og dåsernes udseende så sandelig også, så fru Jensen snupper nok ikke ved et uheld en sour i stedet for en klosterbryg.

Lidt uddybende er det førende bryghus i Smilets By heldigvis:

– Sour Feet er alt det Aarhus Bryghus ikke er. En rebelsk og fræk unge, der ikke hører efter og går sine egne veje. Sour Feet er sat i verden for at dække et behov, som Aarhus Bryghus ikke er kendt for. Hvor Aarhus Bryghus sjældent sender nye øl på markedet, så kommer Sour Feet sjældent med den samme øl to gange.

Det er iøvrigt Freetap, Danmarks nye mobile dåsetapper, der har været en tur i Aarhus. Freetap, som siden 2016 har monteret fadølsanlæg overalt, fx på Danske Ølentusiasters og Mikkel­lers ølfestivaler, kan nu hjælpe bryggerier med at få øllet på dåse. Hidtil har det kun været svenske CanMan, som havde et mobilt dåsetappeanlæg, der kunne servicere de mindre danske bryghuse. Men nu har danske Freetap, fad­ølshane-eksperterne, fået et mobilt dåsetappeanlæg.

Freetap tappede også to af Aarhus Bryghus’ traditionelle øl, India Pale Ale og Klosterbryg på dåse – med normalt etiket-udseende.

SourFeetBrewing.com

freetap.dk