Svendborg indstiller Svendborgsund Bryghus - Danske Ølentusiaster

Svendborg indstiller Svendborgsund Bryghus

23.10.2018 11:36

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Svendborgsund Bryghus er lokalafdeling Svendborgs kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryghuset er et af landets nyeste og hjemme i et omdannet autoværksted kun 200 meter fra Svendborgsundbroen.

Lokalafdeling Svendborgs begrundelse for, at Svendborgsund Bryghus skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Svendborgsund Bryghus er et lille bryghus og butik på Tåsinge ved Svendborg. Bryghuset er grundlagt af Bo Abelgreen og hans kone Susanne Ehlers i maj 2018. Bo er samtidig fuldtidsbrygmester ved Midtfyns Bryghus.

Susanne og Bo har ved en yderst energisk indsats fået startet bryggeriet og opbygget en kreds af aktive medlemmer. Bo brygger rigtig godt øl og gennem sommeren er alt, hvad anlægget kunne brygge, blevet solgt. Alle 450 liter. Der brygges dels glimrende specialøl, men også en champagneserie, som er eksperimenter med udsøgt kvalitet.

Det er netop sådan et initiativ og engagement, som skaber nyheder i ølverdenen og gør den større. Vi, i Svendborg, synes, at Susanne Ehlers og Bo Abelgreens initiativrige og eksperimenterende indsats skal hædres med prisen som Årets danske Bryggeri 2018.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.