Svendborgsund Bryghus er nomineret til Årets Danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Svendborgsund Bryghus er nomineret til Årets Danske Bryggeri

03.11.2021 14:45

Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, og Lokalafdeling Svendborg har indstillet Svendborgsund Bryghus pga. deres lokale engagement.

Svendborgsund Bryghus er et Sydfynsk familiedrevet mikrobryggeri beliggende i Vindeby på idylliske Tåsinge. Her brygger Susanne og Bo Abelgren Ehlers øl og økologiske limonader, hvor kvalitet og kærlighed til håndværket er nøgleord.

På det lille bryghus sværges der til de gamle dyder i ølbrygningen. Men samtidigt er det relativt unge bryggerpar eksperimenterende, hvor f.eks. etiketterne og den grafiske stil er designet af en af landets bedste grafitti-malere, som også har udsmykket bryghuset.

I maj 2018 åbnede Susanne og Bo deres livsværk op for omverden efter et halvt års hårdt arbejde med totalrenovering af et nedslidt autoværksted. Stedet havde stået tomt i over 10 år og bar præg af tidens tand. Men med hjælp fra venner, familie og hele lokalsamfundet blev drømmen til virkelighed.

Lokalafdeling Svendborgs indstilling lyder:

“De involverer sig meget i lokalsamfundet, f.eks. ved at afholde en stor årlig fødselsdagsfest. De afholder også en bryg-konkurrence, hvor hjemmebryggere kæmper om at lave Langelands bedste bryg.

De har et bredt sortiment, der både tilgodeser den almindelige øldrikker, men laver også en serie med meget eksperimenterende øl.”

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.