Syv indstillinger af Ebeltoft Gårdbryggeri - Danske Ølentusiaster

Syv indstillinger af Ebeltoft Gårdbryggeri

01.10.2018 12:11

Ebeltoft Gårdbryggeri er eksperimenterende og brygger kvalitetsøl. Fotos: Kenneth Stjernegaard.

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Ebeltoft Gårdbryggeri er lokalafdelingerne Skanderborg, Birkerød, Randers, Djursland, Aarhus C, Aarhus Syd og Horsens' kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryggeriet ligger på en gård fra 1860 og har en af Danmarks smukkeste udsigter. Fra bryggeriet kan man se ud over vandet og Jernhatten, mens man sidder og nyder en helt frisk fadøl. Midt i Nationalpark Mols Bjerge.

Lokalafdeling Skanderborgs begrundelse for, at Ebeltoft Gårdbryggeri skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Ebeltoft Gårdbryggeri brygger spændende og eksperimenterende øl. Blandt andet på lokale råvarer. På bryggeriet er der i et bredt udvalg af øl på hanerne. Der er mulighed for at købe eller selv medbringe mad til grillen. Bryggeriet er hyggeligt, har god stemning og en skøn natur.

Ebeltoft Gårdbryggeri er med til at udbrede budskabet om det gode øl, og på bryggeriet holdes en lang række forskellige arrangementer.

Lokalafdeling Birkerøds indstilling lyder: 

Ebeltoft Gårdbryggeri har siden begyndelsen udviklet sig til et fremragende, lille bryggeri. Det ses blandt andet ved, at bryggeriet sidste år havde hele to øl med på listen over kandidater til Årets danske Ølnyhed. Bryggeriets udvikling fortsætter konstant med den ene mere fremragende nye øl efter den anden.  

Lokalafdeling Randers' indstilling lyder: 

Ebeltoft Gårdbryggeri har gennemgået en klar udvikling siden begyndelsen og brygger i dag fremragende øl. Der eksperimenteres, og der udvikles. Bryggeriets deltagelse med to øl i finalen om Årets danske Ølnyhed 2017 vidner om at kvaliteten er super.

Bryggeriet ligger i skønne omgivelser med havudsigt, hvor gæster fra ind- og udland i stort tal valfarter til sommeren igennem. Her kan man nyde øl fra 16 haner og, hvis man har lyst, spise grillmad til. Man kan endda selv medbringe og grille sin egen mad. Som noget nyt er bryggeriet også begyndt at holde koncerter.

Bryggeriet er særdeles synligt og deltager i diverse events rundt omkring. At bryggeriet også producerer nogle aldeles velsmagende sodavand, så der også er noget til børnene og de kræsne voksne, gør ikke helhedsindtrykket ringere.

Lokalafdeling Djurslands indstilling lyder: 

Ebeltoft Gårdbryggeri har i flere år holdt et højt niveau på deres øl og laver både gode "hverdagsøl" og nyskabende øl. Bryggeriet har også været fødselshjælper på Royal Unibrews Schiøtz- og Lottrup-serier. At resultatet til sidst hos Royal Unibrew er blevet middelmådigt, er ikke Peder Zachos skyld.

Yderligere er Ebeltoft Gårdbryggeri kommet længere ud i Danmark, så deres øl er tilgængelige ikke kun på Djursland. Deres øl er tilgængelige på flaske, fad og growler. 

Lokalafdeling Horsens' indstilling lyder: 

Ebeltoft Gårdbryggeri er et bryggeri med et utroligt højt bundniveau.Der hersker en behagelig aura omkring bryggeriet, der med sin udeservering i åbningsmånederne altid er et besøg værd.

Lokalafdeling Aarhus Syds indstilling lyder: 

Ebeltoft Gårdbryggeri laver gode og særdeles velsmagende øl, har et flot, bredt sortiment. der tilfredsstiller folks ganer, hvad enten disse er velbevandrede i øllets verden eller nybegyndere.

Desuden har bryggeriet en fantastisk hyggelig beliggenhed, hvor man har mulighed for at medbringe mad til grillen, og hvor der arrangeres mange spændende musik- og madarrangementer. Det er et innovativt bryggeri med noget, man kan kalde sin egen stil, og et bryggeri, som i særdeleshed udbreder kendskabet til det gode øl.

Lokalafdeling Aarhus C's indstilling lyder: 

Ebeltoft Gårdbryggeri laver gode og velsmagende øl, og det har et særdeles bredt udvalg. Bryggeriet har egen servering, og udendørsfaciliteterne er gode.

Bryggeriet er ikke blot et lokalt bryggeri på Djursland, men kommer også bredt ud, hvad indstillingen til årets øl er et vidnesbyrd om.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her