Tager du bad med din øl? - Danske Ølentusiaster

Tager du bad med din øl?

10.01.2019 11:29

Amerikanske Nelly drikker øl under bruseren. Hun mener, at alle bør prøve det mindst én gang i sit liv. Fotos: HopsInTheShower.

28-årige amerikanske Nelly drikker øl, mens hun tager et varmt bad under bruseren. Øllet får hende til at slappe af, og fugten og varmen i badet åbner for nye smagsnuancer. Find Nelly under navnet HopsInTheShower på Instagram og send gerne et foto af dit bruserøl til hende.

Hvorfor drikker du øl under bruseren?

- For mig handler showerbeers om afslapning og nydelse. Jeg elsker øl, og jeg elsker brusebade. Der er absolut ikke noget bedre end et rigtig varmt bad og en virkelig kold øl efter en frustrerende dag på arbejdet eller en lang løbetur.

Er øl bedre under bruseren end i stuen?

- Jeg ville ikke sige øl i brusebadet nødvendigvis er bedre end øl andre steder; øl under bruseren er bare anderledes. At drikke i brusebadet er en helkropsoplevelse.

Har du prøvet den samme øl før og under et brusebad for at sammenligne smag?

- De fleste øl, jeg har drukket, har jeg drukket både før og under et brusebad. Smagen ændre sig ikke markant. Det er vigtigt, at du tager en rigtig kold øl, da den meget hurtigt bliver varm. Jeg lægger normalt den øl, jeg skal drikke, i fryseren i cirka en halv time inden badet. Helt generelt vil man under bruseren opleve mere af øllets aroma. Det skyldes, at brusenichen er et fugtigt og lukket rum. Ofte vil maltens smag også blive forøget, og øl brygget med frugter vil generelt smage ekstra frugtige.

Hvorfor skal danskerne begynde at drikke øl under bruseren?

- Alle burde drikke mindst én øl i brusebadet i deres levetid. Måske kan du lide det, måske kan du ikke, men giv det et forsøg. Livet er stressende, og lidt alenetid med god musik og en god øl er efter min mening en af ​​de bedste måder at og slappe af på. Hvis du virkelig hader øl, skal du tage et glas vin eller en kop kaffe med under bruseren.

Hvilke øl er de bedste at drikke under bruseren?

- Jeg er meget forsigtig med at lave anbefalinger, fordi personlig smag er forskellig. Ud fra et rent teknisk synspunkt vil mørkere øl være "bedre", fordi de mørke øls smage forøges ved højere temperaturer. Jeg er ikke den største fan af mørke og tunge øl, så nogle af mine favoritøl til brusebadet er Berliner Weisse. De er lette i alkohol, og man kan drikke dem hurtigt, så de ikke bliver for varme. Ofte vil man i øllet opdage nogle nye smagsoplevelser, som man måske ikke får, når øllet er meget koldt. Det er især her, de mere frugtige noter kommer frem. En af mine all-time favoritøl i brusebadet er Halo Milkshake Berliner Weisse fra svenske Brewski.

Hvordan kom du med idéen til HopsInTheShower?

- Jeg arbejdede tidligere med ølsmagninger og ville gerne være en del af “beerstagram-scenen” på Instagram. Der er mange øl-instagramere, og man skal have en unik vinkel for at få opmærksomhed. Jeg har drukket øl under bruseren i ti år, og der er ikke ret mange instagramere, der er dedikeret til “showerbeers”. Og så er jeg af natur lidt af en ekshibitionist, og det gør mig ikke det store at lægge fotos fra mine brusebade op på siden.

Drak du øl under bruseren, før du startede din Instagram-konto?

- Jeg har i årevis drukket øl under bruseren - også før jeg tænkte på at dele det på Instagram. Showerbeers var en normal ting på mit uddannelsessted. Det begyndte for at spare tid. Vi var flere mennesker, der delte ét brusebad, og i weekenderne, hvor vi alle gjorde os klar til at gå til fest, blev vi nødt til at kombinere brusebad og øl for at spare tid. Vi fandt også ud af, at en øl i brusebadet efter en dag med vandreture eller skiløb er ret fantastisk. Det var først, da jeg flyttede til København, at jeg opdagede, at det at drikker øl i brusebadet er usædvanligt. Det er derfor blevet min opgave at sprede idéen.

Kan danske ølnydere bidrage til din Instagram-konto?

- Ja. Jeg elsker at præsentere gæster på min side. Jeg vil især nyde at se og høre om danske øl. Jeg har boet i København og får tit “hjemve" til København og Danmark. Alt jeg har brug for fra bidragsydere er et billede af personen med en øl, en kort beskrivelse eller gennemgang af den og en rating fra 1 til 5.

Opfordring: Tag den gode øl med under bruseren. Begynd måske forsigtigt hjemme under dit eget brusehoved. Senere kan konceptet udvides til badet efter fodbold- eller tenniskampen. Og del gerne dine oplevelser med Nelly. 

Nelly kommer fra den amerikanske stat New Jersey nord for New York. Hun har i en periode boet og arbejdet i København. Hun har kørt Instagram-siden HopsInTheShower i lidt over halvandet år. 

Nelly har af personlige årsager bedt om, at hendes fulde navn ikke nævnes i artiklen. 

Følg Nelly og HopsInTheShower på Instagram her