Thisted Bryghus indstillet til Årets Danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Thisted Bryghus indstillet til Årets Danske Bryggeri

05.11.2021 12:38

Lokalafdeling Fjerritslev indstiller Thisted Bryghus for deres konstante høje kvalitet

Årets danske Bryggeri 2021 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og lokalafdeling Herning har indstillet Thisted Bryghus.

Thisted Bryghus har rødder, der rækker helt tilbage til 1897. Bryghuset blev stiftet i 1902 efter en auktion over det konkursramte Thisted Aktiebryggeri, hvor lokale erhvervsmænd trådte til for at videreføre bryggeriet.

Thisted Bryghus fortæller selv, at der bag bryghuset "står mere end 2200 aktionærer, der aktivt tager del i fortællingen om bryggeriets historie. Den årlige generalforsamling, med næsten lige så mange deltagere, er blevet en tradition i sig selv med anekdoter, gule ærter, produktpræsentationer og højt skum. En dag i august tropper en stor del aktionærerne ligeledes op til den årlige Porsepluk, og er dermed en vigtig brik i at få høsten i hus, så bryghuset kan sikre sig de gode lokale råvarer til det næste års produktion."

Det store lokale engagement og opbakning er en af årsagerne til, at Thisted Bryghus ikke, som så mange andre bryggerier i Danmark, blev opkøbt i 1980’erne.

Lokalafdeling Fjerritslevs indstilling lyder:
”Thisted Bryghus har en konstant høj kvalitet, benytter gerne lokale råvarer, og har et stort udvalg af økologiske øl. Og deres altid populære Øllets Dag skal opleves.”

Lokalafdeling Fjerritslev anbefaler jer at smage Sweet Gale.

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen

Læs mere om Årets Danske Bryggeri her.