Tid til endnu en omgang øl-høvdingebold - Danske Ølentusiaster

Tid til endnu en omgang øl-høvdingebold

21.08.2019 12:54

The Brawler Bawlers og Julie Maria Christensen fra BRAW vandt i 2018 første udgave af dodgeball-turneringen Brewer's Dodgeball Brawl. Foto: Joakim Fosvold.

Dodge this, motherfucker! Brewer's Dodgeball Brawl 2019 er anden udgave af det danske øl-mesterskab i høvdingebold. Sidste år vandt BRAWs hold med navnet The Brawler Bawlers

Anden udgave af Brewer's Dodgeball Brawl skydes i gang lørdag den 23. november i København. Dodgeball-turneringen er for personer i bryggeriverdenen, men alle kan komme forbi for at smage på bryggeriernes øl og heppe på holdene. 

-Jeg synes, det var sjovt at lave et sportsstævne for bryggere og andet ølgodtfolk indenfor en sjov sportsgren. Det skal siges, at jeg jo er stærkt inspireret af filmen Dodgeball, forklarer Julie Maria Christensen fra BRAW og Nørrebro Bryghus. 

Dodgeball, der på dansk hedder høvdingebold, er et boldspil, hvor to hold mødes. Spillerne skal undgå at blive ramt af bolde kastet af modstanderne. Det hold, som først får ramt alle modstanderne, vinder. 

Første udgave af Brewer's Dodgeball Brawl blev afholdt sidste år. Her vandt The Brawler Bawlers fra BRAW iført lyserøde t-shirts med teksten “Dodge this, motherfucker!”. Igen i år inviteres bryggere og andre fra ølbranchen til at samlet et hold og deltage i turneringen, hvor pokalen er “The Golden Keg”.

- Det var fedt at samle branchen på en ny og frisk måde, og så er det en undskyldning for at hygge os og konkurrere lidt for sjov, uden at det skulle handle direkte om øllet. Øllene nyder vi bare sammen, mens vi spiller, siger Julie Maria Christensen.

Mindst én person på hvert hold skal arbejde for det bryggeri eller den bar, holdet repræsenterer. Et hold består af syv personer, som opfordres til at gøre lidt ekstra ud af sportstøjet, finde på et holdnavn og vælge et stykke musik, der spilles ved indløb til hver kamp.

I 2018 deltog Flying Couch Brewing, Sidekick Brewing, Warpigs, Brus og White Labs CPH med selvstændige hold, mens bryggeriet Åben, Kasper Brew Co. og Bad Seed Brewing lavede et hold sammen. 

I år er der åbnet for dobbelt så mange hold, og over halvdelen af holdbilletterne er allerede solgt. Holdbilletter koster 200 kroner og dækker syv personer, der repræsenterer enten et bryggeri eller en bar. Supporterbilletter koster 50 kroner og inkluderer én gratis fadøl.

Begge billettyper kan købes her