To indstillinger af Ebeltoft Gårdbryggeri - Danske Ølentusiaster

To indstillinger af Ebeltoft Gårdbryggeri

28.10.2019 11:58

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Ebeltoft Gårdbryggeri er lokalafdelingerne Aabenraa og Djurslands kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet ligger på en gård fra 1860 og har en af Danmarks smukkeste udsigter. Fra bryggeriet kan man se ud over vandet og Jernhatten, mens man sidder og nyder en helt frisk fadøl. Midt i Nationalpark Mols Bjerge. Ebeltoft Gårdbryggeri blev nummer to, lige bagved, Amager Bryghus ved afstemningen til Årets danske Bryggeri 2018.

Lokalafdeling Aabenraas indstilling lyder:

Ebeltoft Gårdbryggeri er et innovativt bryggeri, der producerer noget rigtig godt øl. Bryggeriet er altid villig til at stille op med deres øl, når vi holder "ølfestival" i forbindelse med vores Ølympiade eller på Øllets Dag. Det er desuden en fantastisk god oplevelse at besøge bryggeriet på Djursland.

Lokalafdeling Djurslands indstilling lyder:

Ebeltoft Gårdbryggeri har i mange år lavet gode øl; både mere almindelige, men  stadigvæk med smag, og øl til ølnørden. På bryggeriet udvikles der hele tiden nye øl, mens der bibeholdes nogle af de tidligere øl. 

Gårdbryggeriets øl er til at få flere steder i Danmark - også på fad. Yderligere er bryggeriet åbent om sommeren og for ølsmagninger det meste af året. Der er også lavet samarbejdsbryg med andre bryggere, og bryggeriet har udviklet øl til Royal Unibrew. Det er ikke Ebeltofts skyld, at Royal Unibrew-øllene i den færdige version på er mere anonyme.

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.