To indstillinger af Kongebryg - Danske Ølentusiaster

To indstillinger af Kongebryg

23.10.2018 09:54

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Kongebryg er lokalafdeling Halsnæs og Næstveds kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryggeriet blev grundlagt i 2013 og ligger på den tidligere gardehusarkaserne i udkanten af Næstved. Bag bryggeriet står Niels Kiens, Martin Lynge og Steffen Søgaard Mortensen.

Lokalafdeling Halsnæs’ begrundelse for, at Kongebryg skal være Årets danske Bryggeri 2018:

På få år har folkene bag Kongebryg formået at skabe en lang række spændende og utraditionelle øl. Ikke mindst en ægte bacon-øl, Memento Mori - Bacon Porter, med dehydreret bacon.

Kongebryg samarbejder med flere store internationale craft brewers og et godt ry på den internationale scene. På den hjemlige front går bryggeriet forrest med en spændende historie til hver øl. Gerne fulgt op af en fantastisk bar med en lang række gode musikere, som kun gæster Næstved, fordi de kan optræde på Kongebryg og den gamle kaserne.

Er du ung og mindre erfaren, så er bryggeriet også stedet, hvor du kan få gode råd og vejledning og ikke mindst få lov til at hjælpe med et bryg. Jo, på bryggeriet ved de, hvordan de selv er kommet frem, og de deler gerne deres viden.

Kongebryg er en værdig kandidat til titlen Årets danske Bryggeri 2018.

Lokalafdeling Næstveds indstilling lyder:

Kongebryg er med til at sætte Næstved på landkortet, af flere årsager: Det brygger gode øl med gode historier og har en unik fredagsbar med gratis musik og en masse spændende musikarrangementer i løbet af året. 

Så er der selvfølgelig nogle gode folk i maskinrummet, både til at lave øllet, men også til at komme ud over kommunegrænsen og gøre opmærksom på sig selv.

Kongebryg er et lille bryggeri, men kendt vidt omkring, og folk kommer til fra nær og fjern for at købe øl og være en del af festen. Det er et innovativt, eksperimenterende bryggeri, der satser på at lave noget "andet", men som stadig laver øl, som hr og fru Danmark vil købe. 

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.