To nye ølsteder åbner fredag - Danske Ølentusiaster

To nye ølsteder åbner fredag

21.02.2020 13:58

Frederiksberg Bryghus & Destilleri og Maltfabrikkens Brewpub er navnene på to nye udskænkningssteder, der åbner i dag.

Vores ganer bliver forkælet i dag, når to nye ølsteder åbner – en på Sjælland og en i Jylland. Det drejer sig om Frederiksberg Bryghus & Destilleri, der åbner i kælderen under Frederiksberg Rådhus, og Maltfabrikkens Brewpub, der åbner i Maltfabrikken i Ebeltoft.

Frederiksberg Bryghus og Destilleri

Frederiksberg får en helt ny øl- og cocktailbar med tilhørende restaurant. Øl og spiritus produceres on site, og restaurantens menukort er med udgangspunkt i fransk og dansk gastronomi skræddersyet til både øl og drinks.
 
Brygmester Claus Hastrup forsøger ikke at skubbe grænserne for, hvad øl kan smage af eller eksperimentere med eksotiske ingredienser. I stedet fokuserer han på at finde den optimale kombination af de basale råvarer: malt, humle, gær og vand.

Der vil fra start af være fem haner med egen produktion, som vil blive udvidet med en gæstehane, og øllet er brygget i kælderen under rådhuset.

Frederiksberg Bryghus & Destilleri
Smallegade 1
2000 Frederiksberg

Maltfabrikkens Brewpub

Maltfabrikkens Brewpub er strategisk placeret i Maltlagerets kælder – lige under Lundbergs Spisehus og Kulturloft. Her kan du nyde en øl fra eget bryggeri, midt mellem tanke og maltproduktion, for malten laver en gruppe lokale ildsjæle – kaldet Maltpedellerne – også selv. Og hvis du møder dem in action, kan du sikkert få en snak om maltfremstillingens mysterier.

For selve brygningen står Peder Zacho, brygmesteren fra Ebeltoft Gårdbryggeri i Hyllested Skovgårde. Nu huserer han også i kælderen på Maltfabrikken, som indimellem får lov til at agere forsøgslaboratorium for nye øl-varianter.

Maltfabrikkens Brewpub kommer til at have Djurslands absolut længste bar med hele 22 haner.

Maltfabrikkens Brewpub
Maltvej 4-12
8400 Ebeltoft

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her