To Øl indstilles af to lokalafdelinger - Danske Ølentusiaster

To Øl indstilles af to lokalafdelinger

05.11.2021 15:36

Lokalafdelingerne Køge og Horsens indstiller begge To Øl til prisen for Årets Danske Bryggeri 2021.

Årets danske Bryggeri 2021 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og Lokalafdeling Køge og Fjerritslev har indstillet Ebeltoft Gårdbryggeri.

Bryggeriet To Øl blev grundlagt i 2010 af Tore Gynther og Tobias Emil Jensen. Gennem årene har To Øl begejstret udenlandske og danske øldrikkere plus gæster på brewpubben Brus i København.

I 2018 fik To Øl tilført et trecifret millionbeløb, der skulle gå til at finde et produktionsanlæg her i landet. Stedet blev en gammel Beauvais-fabrik i Svinninge på Vestsjælland. Her er der plads til at brygge mørke øl, lyse pilsnere, humlede IPA’er, sure øl og brett’ede øl. Hele ølspektret er repræsenteret på dansk jord.

Lokalafdeling Køges indstilling lyder:
“To øl indstilles for bryggeriets alsidighed, høje kvalitet, sociale ansvar og kontakt med sine forbrugere.

Bryggeriet har valgt at placere sig i Svinninge på Vestsjælland, hvor mange andre bryggerier af samme størrelse søger til udlandet. De har beholdt folk som har været på den tidligere Beauvais fabrik i Svinninge i mange år, f.eks et nyligt 50 års jubilæum.
De har anlagt egen vandkilde (Brokilde), som er blevet brugt til at skabe to nye øl, Brokilde Blond og Brokilde Brown(Bruin).

Deres brygpub BRUS, er en rigtig dejlig oase i københavn med stort udvalg og egen produktion af økologisk øl. Og sidst men ikke mindst så kan man altid glæde sig til den årlige frigivelse af Jule mælk/Yule mælk.”

Derfor anbefaler lokalafdeling Køge, at I smager Jule mælk/Yule mælk.

Lokalafdeling Horsens indstilling lyder:
“To øl har markeret sig på Beers Behind Bars og er kommet ind i den lokale bevidsthed. Og de har med deres ølabonnement fået flere og flere tilhængere.

Juletiden nærmer sig med lidt for hastige skridt, og deres Julemælk er altid værd at prøve. Både i almindelige og fadlagrede versioner.”

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.