Tour de Geuze  - Danske Ølentusiaster

Tour de Geuze 

10.04.2021 10:20

Verdensberømte belgiske lambic- og oude geuze-bryggerier holder åbent hus online den 1.-2. maj

Den 1.-2. maj får ølentusiaster over hele verden mulighed for at stille spørgsmål til og blive klogere på øltyperne lambic og oude geuze, når bryggerierne i landdistriktet Pajottenland i det nordlige Belgien holder virtuelt åbent hus.
 
Pajottenland er det eneste sted i verden, man kan brygge disse verdenskendte typer øl, der fremstilles under naturlig gæring efter århundrede gamle traditioner.
 
Til eventen kan man møde bryggerierne Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin og Timmermans.
 
Få øltyper i verden er så populære blandt ølentusiaster som lambic og oude geuze. Denne slags øl kan kun brygges i landdistriktet Pajottenland i Zenne-dalen i regionen Flandern i det nordlige Belgien, idet der her er den rigtige sammensætning af mikroorganismer i luften. Her holder lambiske bryggerier og geuze-blandere liv i den århundrede gamle tradition med spontant gærede øl.
 
Hvert andet år holder regionernes bryggerier normalt åbent hus på én fælles dato, hvor øl-elskere fra hele verden kommer hertil for at smage og købe disse helt særlige ølvarianter. Arrangementet er blevet afholdt siden 1997 og blev i 2017 udvidet til et todages event grundet stor efterspørgsel. I år har arrangøren, Belgium's High Council for Artisanal Lambic Beers (HORAL), dog flyttet eventen online, så man kan være med hjemme fra stuen den 1.-2. maj.
 
Igennem hele april måned kan man varme op til arrangementet på www.toerdegeuze.be, hvor der løbende lanceres videoer om alle bryggerierne, deres unikke bryggemetoder og et tilbageblik på den seneste udgave af Toer de Geuze i 2019.
 
Til selve eventen den 1.-2. maj kan man i løbet af to halve dage deltage i interaktive live sessions, hvor der også er mulighed for at stille spørgsmål til ens favorit-producenter. Alle medlemmer af HORAL er med: Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin og Timmermans.
 
Der vil også være sessioner om at lave mad med øl, ligesom man kan høre om dette års Megablend. Megablend er en særlig oude geuze, der laves specielt til dette event - og fremstilles ved at blande ung og gammel lambic fra alle HORAL-medlemmerne. De tidligere års Megablend er for mange blevet samleobjekter.
 
Alle videoer og øvrigt indhold kan også ses efter eventen på www.toerdegeuze.be
 
Datoerne for næste års udgave af Toer de Geuze, der forventes at finde sted fysisk i Flandern, er allerede offentliggjort: 30. april og 1. maj 2022.