Tre indstillinger af Bryggeriet Vestfyen - Danske Ølentusiaster

Tre indstillinger af Bryggeriet Vestfyen

01.10.2019 12:15

Årets danske bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december

Bryggeriet Vestfyen er lokalafdelingerne Odense C, Svendborg og Middelfarts kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet blev grundlagt i 1885 i fynske Assens. I 2018 overtog bryggeriet det konkursramte fynske bryggeri, Indslev Bryggeri

Lokalafdeling Odense C’s indstilling lyder:

Indstillingen er en anerkendelse af, at Bryggeriet Vestfyen gennem mange år har gjort en indsats for at få specialøl ud til danskerne. Bryggeriet har udviklet Willemoes-serien, som nu har været forhandlet i Coop i rigtig mange år og dermed kommet ud til de mindste afkroge af kongeriget og har gjort specialøl til hvermandseje. I rigtig mange år har Willemoes Julebryg været blandt finalisterne til Danske Ølentusiasters kåring af Årets danske Ølnyhed. 

Brygmester Christoph Behnke har velvilligt stillet op til ølsmagninger landet over og har herigennem medvirket til at gøre Bryggeriet Vestfyen og specialøl kendt. Med Frejdahl-serien har Christoph Behnke og Bryggeriet Vestfyen i samarbejde med Jim Lyngvild skabt en spændende og velsmagende specialøl. 

Og... sidste år gik Bryggeriet Vestfyen ind i et opkøb af det konkursramte Indslev Bryggeri og har dermed sikret fortsat eksistens af Indslevs serie af hvedeøl, ligesom Vestfyen har sikret eksistensen af varemærket Ugly Duck, som mange ølentusiaster sætter stort pris på. 

Lokalafdeling Svendborgs indstilling lyder:

Bryggeriet Vestfyen har udviklet sig fra at være kendt for at producere pilsnerøl til i dag at være et respekteret bryggeri blandt Danske Ølentusiaster.

Bryggeriet er kendt i hele Danmark for Willemoes-serien. Specielt har vi medlemmer af Danske Ølentusiaster i mange år også fundet Willemoes Juleøl blandt finalisterne til Årets danske Ølnyhed. Serien Frejdahl er desuden udviklet i samarbejde med Jim Lyngvild, og senest har bryggeriet sikret den fortsatte eksistens af Indslev Bryggeri og speciallinjen Ugly Duck fra samme bryggeri. Danske Ølentusiaster kan også glæde sig over, at der fortsat sker udvikling af nye øl og øltyper fra bryggeriet.

I disse klimabeviste tider er det værd at bemærke, at bryggeriet for nogle år siden kvittede forbrug af fyringsolie i deres produktion af øl og vand, og at det nu udelukkende bruger energi fra biobrændsel.

Lokalafdeling Svendborg og Middelfart bakkede op om indstillingen af Bryggeriet Vestfyen til Den Regionale Ølpris 2019 for Region Fyn, og lokalafdelingerne indstiller også Bryggeriet Vestfyn som modtager af Årets Bryggeri 2019.

Middelfart lokalafdeling argumenterer bl.a. med bryggeriets fokus på: produktudvikling, valg af råvarer, udbredelse af kvalitetsøl, kontakt med sine forbrugere og bidrag til samfundet i øvrigt.

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.