Tre indstillinger af Det Lille Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Tre indstillinger af Det Lille Bryggeri

22.10.2019 10:54

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december

Det Lille Bryggeri er lokalafdelingerne Ringsted, Vejle og Haslevs kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Det Lille Bryggeri er grundlagt i 2005 og drives af René Hansen. I 2009 flyttede bryggeriet til Bringstrup lidt udenfor Ringsted. Her driver Randi og René Hansen desuden Den lille Gaardbutik, hvor man blandt andet kan købe bryggeriets forskellige øl. 

Lokalafdeling Ringsteds indstilling lyder:

Det Lille Bryggeri er innovativt og nyskabende. I august vandt bryggeriet Ringsted Øl Valg (RØV) med Hindbær Lakrids Ale, og samtidig var det den mest populær stand på RØV og havde flest omsatte poletter. 

Det Lille Bryggeri og René Hansen har desuden vist flaget i Belgien på BXLBeerFest i Bruxelles - i øvrigt som det eneste bryggeri fra Skandinavien. 

Samlet ved Stafet For Livet i Ringsted over 40.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Det Lille Bryggeris hold var det hold, der samlede mest ind pr. deltager. 

Det Lille Bryggeri har de seneste mange år ligget i Top 5 i afstemningen til Årets danske Bryggeri og havde tre øl med i finalesmagningen i Ringsted om årets øl.

Lokalafdeling Vejles indstilling lyder:

Det Lille Bryggeri, som ligger i Bringstrup nær Ringsted, startede egentlig som importør af specialøl. René blev dog grebet af trangen til at brygge og ikke kun at smage øl, og så kom bryggeriet til verden. Siden er det også blevet til en gårdbutik.

I begyndelsen var både Renés bror og far med i forretningen, men broderen fik travlt med andre ting, og faderen er gået på pension.

René er ikke uddannet brygger, men han har lært bryggeprocessen ved at kigge en brygger over skulderen og ved selv at eksperimentere, og det er han kommet særdeles godt fra.

Det Lille Bryggeri brygger kvalitetsøl i små mængder mellem 150 og 1200 liter af hver øl, og alle øl er ufiltrerede og upasteuriserede.

René brygger øl i mange nyskabende og spændende variationer og spænder over mange forskellige øltyper - uden at gå på kompromis med kvaliteten - og resultatet er harmonisk og meget velsmagende øl.

Lokalafdeling Haslevs indstilling lyder:

Det Lille Bryggeri er eksperimenterende, nytænkende og har formået at levere et bredt udsnit af gode kvalitetsøl. Bryggeriet har bevist dets levedygtighed og dermed beviser det både evnen til at drive forretning og samtidig lave godt øl.

Haslev Lokalafdeling har tidligere haft besøg af Det Lille Bryggeri, der har resulteret i en generel meget høj score i vores lokale pointsystem, som gives af medlemmer til hver enkelt øl. Det i sig selv kunne bære en indstilling til Årets danske Bryggeri.

Lokalafdeling Roskildes indstilling lyder:

Det Lille Bryggeri har altid været innovativ og til tider fanden i voldsk ved frembringelsen af mange af hans spændende øl, som han har brygget gennem de sidste godt 10 år. Det har vi blandt andet kunne opleve flere år på Ølfestivalen.
Vi har også i Roskilde haft glæde af Renés underholdende foredrag samt harmoniske og meget velsmagende øl.
Da Det Lille Bryggeri har ligget i toppen til at blive Året danske Bryggeri flere gange, mener vi at det klart er deres tur denne gang.  

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.