Tre indstillinger af Fanø Bryghus - Danske Ølentusiaster

Tre indstillinger af Fanø Bryghus

09.10.2019 12:16

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december

Fanø Bryghus er lokalafdelingerne Sønderborg, Varde og Esbjergs kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet har de seneste år været gennem en transformation, og i sommermånederne åbnede bryghusets nye taproom i forbindelse med bryggeriet i Nordby. Bryghuset deltog desuden på Ølfestival 2019, hvor deres Red Wedding, en imperial stout lagret på rødvinsfade, af publikum blev den bedst ratede øl på hele festivalen. 

Lokalafdeling Sønderborgs indstilling lyder:

Fanø Bryghus har været igennem mangt og meget i sin tid. De seneste år har bryggeriet udvidet; både selve bryggeriet og ikke mindst på ølsiden. Man har fastholdt sine klassikere, men har også udviklet nye og spændende varianter.

Fanø Bryghus er beviset på, at til trods for mange vanskeligheder, så kan det lade sig gøre at brygge godt øl og sætte sit navn fast som et solidt brand. 

Lokalafdeling Esbjergs indstilling lyder:

Hvis man, som ølentusiast, er på Fanø, er bryggeriet ikke til at komme uden om. Efter at lokale investorer har overtaget både bygninger og bryggeri, samt investeret et større millionbeløb i den store ombygning af lokalerne, er der nu tale om en regulær og meget charmerende brewpub med plads til over 80 gæster.

I baren skænkes egne øl fra ti haner, og bryghusets mange spændende flaskeøl kan også købes - både til at nyde på stedet og til at tage med sig.

Ud over det faste sortiment af øl, samt sæsonbestemte øl, nyder den amerikanske brygmester generelt stor kunstnerisk frihed til at afprøve nye øltyper, hvilket resulterer i adskillige nye øl hvert år. 

Bryggeriet er godt lokalt forankret og deltager i mange lokale arrangementer, somfor eksempel Strikkefestivalen og Dragefestivalen. De sydvestjyske ølentusiaster har altid nydt godt af bryghusets gæstfrihed.

Lokalafdeling Vardes indstilling lyder:

Lokalafdeling Varde indstiller Fanø Bryghus for deres konvertering fra rent bryghus med lille skænkestue til et mere helhjertet brygværtshus. 

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.