Tre indstillinger af Thisted Bryghus - Danske Ølentusiaster

Tre indstillinger af Thisted Bryghus

09.10.2018 20:25

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Thisted Bryghus er lokalafdelingerne Thisted, Aalborg og Fjerritslevs kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018.

Lokalafdeling Thisteds begrundelse for, at Thisted Bryghus skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Thisted Bryghus var et af de første til at bane vej for økologi i ølproduktion, og der arbejdes stadig hårdt med produktudvikling med nye og spændende råvarer; senest økologisk Spelt og økologisk Rug.

Bryghuset har fokus på miljøet, blandt andet gennem samarbejde med Gyrup Malteri, hvor der er skabt mulighed for at producere økologiske kvalitetsmalte i lokalområdet, uden unødig, forurenende transport af råvarerne.

Kvalitetsprodukter fra bryggeriet kan købes i detailhandel i hele landet, uden undtagelse. Der er desuden stor fokus på anvendelse af pressen samt de sociale medier til udbredelse af kendskabet til - ikke blot deres egne - men også andres specialøl. Blandt andet ved, i samarbejde med Danske Ølentusiaster, at byde andre bryggerier velkomne på Thisted Bryghus ved den årlige, lokale ølfestival.

I lokalsamfundet spiller Thisted Bryghus en stor rolle. Det understøtter og samarbejder med såvel lokale producenter af malt, Gyrup Malteri, øl-is er udviklet i samarbejde med Premier Is, ligesom man er en væsentlig spiller i udviklingen af fremtidens smag af Thy, når det gælder både fødevarer og drikkevarer. Bryghuset har et stort, lokalt og socialt engagement og understøtter en lang række lokale foreninger og initiativer gennem sponsorater.

Lokalafdeling Aalborgs indstilling lyder:

På årsmødet blev der foreslået hele fem kandidater - og her var det Thisted Bryghus, som fik flest stemmer. Thisted Bryghus lever op til alle kriterier for at blive Årets danske Bryggeri 2018.

Lokalafdeling Fjerritslevs indstilling lyder:

Thisted Bryghus har et bredt udvalg og er ikke bange for at prøve noget nyt. 

Thisted Bryghus vandt prisen i 2015, 2016 og 2017.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her