Tre indstillinger til Penyllan - Danske Ølentusiaster

Tre indstillinger til Penyllan

04.11.2020 12:46

Bornholmske Penyllan har fået tre indstillinger fra henholdsvis Bornholm, Helsingør og Holstebro.

Årets danske Bryggeri 2020 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og lokalafdelingerne Bornholm, Helsingør og Holstebro har indstillet Penyllan.

Penyllan er Danmarks første bryggeri dedikeret til fadlagrede og vildgærede øl og blev i 2015 startet af Jessica og Christian Andersen. Med udgangspunkt i en gærkultur opsamlet under et æbletræ i parrets have skabes der komplekse og syrlige øl på brugte vin- og spiritusfade med lokale ingredienser fra bryggeriets hjemstavn, Bornholm.

Etiketterne er håndtegnet og nummeret af Jessica. Det er muligt at besøge Penyllan året rundt og se tønderne, hvor øllet modnes i 2-5 år inden frigivelse og nyde en fadøl i bryggeriets bar med udsigt over Tejn Havn.

Lokalafdeling Bornholms indstilling lyder:
”Afdeling Bornholm indstiller Penyllan for deres store engagement i øllets verden. Der er ofte nye eksperimenterende øl i hanerne.

Christian og Jessica har hele året gode arrangementer i bryggeriet og ølbaren med musik og mad.”


Lokalafdeling Helsingørs indstilling lyder:
”Lokalafdeling Helsingør indstiller Penyllan på Bornholm for deres utrættelige indsats for det fadlagerede øl. Viser frem til at smage en serie imperial Stouts fra samarbejdet med Ghost Brewing.”

Lokalafdeling Holstebros indstilling lyder:
”Ligesom sidste år indstiller lokalafdeling Holstebro Penyllan for at have fortsat høj international standard på deres serie af sours i alle mulige og umulige typer.

Det ses mange steder i ølverdenen, at et bryggeri lancerer et nyt brand for at lade øllet derfra fremstå mere eksklusivt end det sædvanlige, faste sortiment. Den tendens tager Penyllan til helt nye højder.

Med stor dygtighed har Jessica og Christian Skovdal Andersen fundet, opdyrket og nøje udvalgt husets egen vildgær, ’Garden Party’, og når de så tilsætter den til fadlagrede øl bliver resultatet i høj, international klasse.

Ølreleases fra Penyllan er af en kvalitet, som sjældent ses her til lands, og det finder sin naturlige plads på den allerøverste hylde af ekstrem luksus. Deres øl koster mange penge, men er hver en øre værd.

Øllene er blandt de bedste øloplevelser, vi i Holstebro har haft i rigtig lang tid, og derfor falder vores nominering til Årets danske Bryggeri naturligt nok i retning af det lille ultra-eksklusive bryggeri i den fjerneste ende af landet.”

Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.