Varde og Esbjerg indstiller Ribe Bryghus - Danske Ølentusiaster

Varde og Esbjerg indstiller Ribe Bryghus

29.10.2020 16:39

Ribe Bryghus er indstillet af lokalafdeling Varde og Esbjerg til prisen Årets Danske Bryggeri 2020.

Årets danske Bryggeri 2020 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Ribe Bryghus er siden 2006 blevet drevet på et meget seriøst fritidsplan, af Lars Nielsen, Mark Vind og Steen Sahl. Målet har aldrig været at forsyne hele landet, men mere at fremstå som "Ribes Bryghus" med salg og levering i Ribe og i de nærmeste omegnsbyer.

Brygudstyret har tidligere fungeret som "pub-bryggeri" i England, og tankene er derfor konstrueret i en kombination af teknik, rustfrit stål, kobber og lakeret træ. Bryggeriet brygger ni faste øl og har en kapacitet på ca. 100.000 liter om året.

Lokalafdeling Vardes indstilling lyder:
"I marts 2006 startede Lars Nielsen, Mark Vind og Steen Sahl Ribe Bryghus med et brugt brygudstyr, der tidligere havde fungeret som ’pubbryggeri’ i England. Det har de tre bryggere i dag udviklet til endnu et vestjysk brygværtshus indrettet i Ribes gamle togremise – gennemgribende og flot restaureret med et helt nyt bryganlæg på ’Remisen’.

Her har de tre meget seriøse fritidsbryggere fået ekstra gode muligheder for at brygge og sælge deres øl fra det faste repertoire (bryggeriets signatur-øl), årstidsbryg, øl brygget til specielle begivenheder i Ribe og måske helt nye øltyper fra Ribe Bryghus. Undervejs er bl.a. en Remise-øl i anledning af flytningen.
Bryggeriet har siden starten satset på at være Ribes bryghus med salg og levering i byen og nærmeste omegnsbyer, og det må i høj grad siges at være opnået. Bryggeriet har også været meget samarbejdsvillige, hvis Ribes Ølentusiaster har henvendt sig i forbindelse med et arrangement, her tænkes bl.a. på Vadehavsølfestivalen, hvor Ribe Bryghus hvert år beredvilligt har stillet deres bryg til rådighed.

Samtidig skal nævnes, at denne indstilling blev kraftigt bakket op af bryggerne fra Jacobi Craft Brew, for bryggeriets imødekommenhed og villighed til at hjælpe dem og andre mikrobryggerier i omegnen.

Som en anerkendelse af de tre bryggeres initiativer og risikovillighed (det har ikke været helt billigt, men flot) og bryggeriets betydning for byen Ribe, byens forretninger og værtshuse indstilles Ribe Bryghus, Remisen, til prisen som Årets Danske Bryggeri 2020."

Lokalafdeling Esbjergs indstilling lyder:
”Lokalafdeling Esbjerg indstiller Ribe Bryghus til Årets Bryggeri 2020, da de det seneste år har lavet en kæmpe investering og får en gammel remise bragt tilbage til nutiden i form af et bryghus inkl. smagerum. Det er godt gået af de 3 bryggere, som har haft fuldtidsarbejde ved siden af.
Derfor skal de indstilles til Årets Bryggeri.”

Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.

Mangler I at indstille jeres kandidat til Årets Danske Bryggeri 2020? Så udfyld formularen på siden (for tillidsfolk).