Verdens længste ølnavne - Danske Ølentusiaster

Verdens længste ølnavne

19.02.2019 11:22

Trolden Bryghus har muligvis det længste navn på en øl, der stadig er i produktion. Navnet er en ironisk kommentar til de meget lange ølnavne, der løbende introduceres.

Hej. Ja, jeg vil gerne bestille en “Grumpy Brewer’s Early Morning Wake-Up Kick In The Nuts Dark Jamaican Roast Hipster-Approved Southern Style Molasses Tipsy Barrista Macchiato Coffee Stout”. Tak.

153 tegn. Så langt er navnet på Trolden Bryghus’ nyeste skud på stammen. 

“Grumpy Brewer’s Early Morning Wake-Up Kick In The Nuts Dark Jamaican Roast Hipster-Approved Southern Style Molasses Tipsy Barrista Macchiato Coffee Stout” er, som navnet antyder, en kaffestout. 

- Ja, der kunne ikke rigtig stå mere på etiketten, og så tænkte vi, at vi hellere måtte stoppe, griner Michael Svendsen, der er indehaver af det koldingensiske bryghus, og forklarer, at baggrunden for øllen var de kaffebønner, der er tilsat. Navnet kom først bagefter.  

Det lange navn er  valgt, da han mener, der er gået inflation i ekstra lange og svære ølnavne. Han spæder dermed til puljen med det ironiske navn. 

Et godt tip er dog, at du ikke skal være ret meget over den lovmæssige alhoholgrænse for, hvornår du må føre bil, når du bestiller den. I hvert fald ikke, hvis du absolut vil sige det fulde og korrekte navn. 

Men er Michael Svendsens ølnavn det længste i verden? Nej. Men måske er navnet det længste navn for en øl, der stadig er i produktion. 

Længste navn står det sjællandske bryggeri To Øl muligvis for. Det er i hvert meget fald langt. 

I 2011 bød To Øl på en fadlagret lambic med solbær og det mundrette navn “Sjø Tæhm Speciel Fejø Limited Don’t You Be Messing With the Mikkeller Bar Tender Crew Or They Will Fuck You Up! Dobbelt Vintage Ekstra Extra Barrel Aged Edition Cassis X 2”. Lambicen belv brygget til Mikkeller Bars et års fødselsdag i København. 

Her er nogle bud på lidt ekstra lange ølnavne...