Vil du dele din øl-historie? - Danske Ølentusiaster

Vil du dele din øl-historie?

23.09.2019 14:04

Bryggeriet Brøckhouse er en lille stykke Danmarkshistorie. Bryggeriet blev stiftet af Allan Poulsen i 2001, og han var dermed med til at kickstarte den danske ølrevolution.

TV2 og Nationalmuseet søger ting og fortællinger, der skal blive til en udstilling på museet og ikke mindst seks afsnit med titlen “En skat til Danmark”

Øl er Danmarkshistorie. Øl samler folk. Og øl er fortællinger. 

TV2 og Nationalmuseet søger bidrag til en udstilling om de seneste 100 års Danmarkshistorie – fortalt gennem danskernes egne, personlige genstande.  

Projektet hedder “En skat til Danmark”’ og er en invitation til alle danskere om at bidrage at fortælle vores fælles historie. 

Måske ligger du inde med et skilt fra Ølstrejken i 1960, hvor 1.500 kvindelige bryggeriarbejdere strejkede for ligeløn? Måske har du et specielt ølkrus eller en etikette, der knytter sig til et lille stykke Danmarkshistorie. 

Effekterne behøver ikke have en værdi i kroner og øre. Det er historierne, de fortæller, der betyder noget. Det handler om Danmarkshistorien de sidste 100 år, fortalt af danskerne selv. 

De seks programmer får hvert sit tema, og i hvert afsnit sidder et panel af eksperter fra Nationalmuseet klar til at møde danskerne, der præsenterer deres genstande, og beslutte hvilke genstande, der bliver udstillet. Både genstandenes betydning for Danmarkshistorien og de historier, der er knyttet til genstandene, får betydning.

“En skat til Danmark” ruller efter planen over skærmen fra februar 2020.