DØE-Odense. Nyhedsbrev april 2017.
Nyt fra bestyrelsen

Velkommen til april måneds nyhedsbrev.

 

Først og fremmest velkommen til Flemming Støvring Klit, der har sagt ja til at deltage i bestyrelsen. Vi ser frem til det gode samarbejde.

 

Vinderen af Årets Danske Ølnyhed blev offentligtgjort sidste weekend på DØE årsmøde. Øllen Jack & Beer fra Thisted Bryghus er Årets Danske Ølnyhed 2016. Du kan læse mere fra årsmødet på www.ale.dk. Også velkommen til Hans Peter Jepsen fra Sønderborg, som er nyvalgt landsformand.

 

Vores Belgiske Beer Battle blev taget vel imod. Thomas og Christian kæmpede bravt, og en egentlig vinder blandt de to kunne ikke findes. Vinder derimod blev alle deltagerne, der fik smagt nogle fantastiske repræsentanter for de fire stilarter. Vi gentager modellen igen ved lejlighed.

 

 

Øllene fra Belgisk Beer Battle
Kalenderen

Tirsdag den 18. april, kl. 19.30 på Carlsens Kvarter

Vi kender alle den der følelse der kommer snigende, når dagene er blevet så tilpas lange at, solen ikke går i seng før efter vi har fået aftensmad. Foråret kribler i vores maver og lysten til en af det lette og friske øl, eller måske ligefrem en påskeøl, banker på. Smagsløgene vågner lidt bare ved tanken, så kom og smag noget lækkert frisk forårs/påskeøl sammen med os. 

 
Der er kun et møde så det gælder om at være hurtig.

Pris som vanligt 125,- kr. Bestilling af billetter her: Place2Book

 

Tirsdag den 16. maj, kl. 19.30. Besøg på BrygSelv

Maj måneds medlemsmøde 16/5. En anderledes og spændende aften med Danske ØlEntusiaster på Brygselv.

Mødet er arrangeret som bryggeribesøg på “Brygselv, Energivej 38 i Odense S“. Her bliver vi budt velkommen af Preben, som vil fortælle lidt om Brygselvs historie. Vi bliver også præsenteret for udvalget af øl der er på hanerne (hele 18 forskellige).

Derefter vil vores egen Bo Andersen vise os, hvordan der brygges øl, mens vi har mulighed for at kigge med, stille spørgsmål og måske deltage lidt? Der vil imens være fri smagning fra hanerne.

Aftenen er tænkt som en ren hyggeaften, hvor vi kan sidde og hygge eller gå lidt omkring - i det hele får vi bestemt en anden oplevelse end vores normale medlemssmagninger på Carlsens.

 

Kom og vær med til en aften på Brygselv. 

 

Pris som vanligt 125,- kr. Bestilling af billetter her: Place2Book

 

Søndag den 11. juni kl. 14.00. Øl Gåtur på Hollufgård

Årets ølgåtur den 11. juni går til det skønne Hollufgård.

Vi mødes ved Hollufgårdsvej 167. Bus 81 kører dertil(forbehold for ændring), og man skal gå ca. 700 meter. Vi starter kl. 13 og slutter senest kl. 16. Regn med, at vi skal gå mindst 5 km. 

Vi mødes ved Naturværkstedet Hollufgård og Vandmølle. Vi anbefaler at komme i god tid, så du kan nå at besøge vandmøllen, som er åbent museum. Der vil selvfølgelig være øl på turen, men vi opfordrer folk til at have spist hjemmefra, alternativt at have madpakke med. 

 

Prisen for deltagelse er 75 kr.. Book billetter her: Place2Book

 

Tirsdag den 20. juni kl. 18.00 - 21.30. Håndbrygaften på Tingløkkehus. 

Så er det atter tid for håndbryg og mad. Vi har inviteret håndbryggerne fra Odense Håndbryggerlaug, til at præsentere deres gode hjemmebryggede øl. 

Vi gør som de foregående år og laver lidt lækkert mad til jer.

Vi har følgende på menuen
Mørbradfad med ris

Salat med årstidens grønt

Brød..

og er i heldige bliver der måske en lille dessert.

Der vil ud over en masse læskende øl også være snacks til.

Vi glæder os til en hyggelig aften sammen med jer.

Pris som vanligt 125,- kr. Billetter kan bookes her: Place2Book

 

 

Bagsiden

Kim Larsens nye musikvideo er optaget på vores ølmærkested Kick-Off Sports Pub, med Flemming og Rune som vigtige statister. https://www.youtube.com/watch?v=R8IVErRetbo

 

I januar smagte vi blandt andet to polske øl på medlemsmøderne. I blev lovet et link til den webshop hvor de var købt, men Polen indførte på det tidspunkt nogle forhindringer der gjorde det umuligt for den polske webshop at sælge øl til udlandet. Nu er det løst og man kan igen handle med dem. Det polske øl er fornuftigt i pris, især det sorte er i verdensklasse, og forsendelse koster 19,50 Euro for op til 20 flasker. http://ebrowarium.pl/products_new.php

 

Lokalformand Klaus har været på TV2-Fyn og diskutere Albanis store satsning på "mikro"-bryggeri midt i Odense http://www.tv2fyn.dk/bissen-bossen/bissenbossen-jo-mere-ol-jo-bedre 

 


Øl er godt for restitutionen efter fysiske udfoldelser. Tag på Ølløbet i Refsvindinge den 1. juni. https://www.dgi.dk/<wbr />arrangementer/201716065000 

 

Facebooksiden Danske Ølbegivenheder har til formål at samle alle landets begivenheder på et sted. Følg med her: https://www.facebook.com/<wbr />BeerCalender/

 

Food Tours på Fyn. Oplevelsesture med bl.a. øl http://detfynske.dk/<wbr />kulinariske-oplevelser/<wbr />foodtours/

 

Beef Jerky er amerikansk kødbaseret slik. Det kan også laves med Limfjordsporter eller anden røget og sort øl. Beef Jerky

 

Foreningens redaktør har skabt et Google-kort over alle landets bryggerier. Google Maps

 

På medlemsmøderne i marts var der belgisk øl. Christian Scheffel har besøgt to af de repræsenterede bryggerier og skrevet om dem. De Halve Maan (Straffe Hendrik) og De La Senne. 

 
Nyt medlem

Er du ny i Danske Ølentusiaster, så læs denne side på odense.ale.dk der fortæller om hvordan tingene foregår i lokalafdeling Odense.

Facebook

Facebook for DØE i Odense  

Facebook for landsforeningen 

Følg med på vores lokale FB-side, der kommer de små nyheder og andre arrangementer. 

Kontakt DØE Odense

Formand:

Klaus Rehkopff

klaus.rehkopff@ale.dk

Tlf.: 40 62 76 66

 

Næstformand:

Thomas Kent Madsen

thomas.madsen@ale.dk

Resten af Fyn

Region FYN:  Her

 

Lokalafd. Faaborg: Her

Lokalafd. Middelfart: Her

Lokalafd. Svendborg: Her

Lokalafd. Østfyn: Her

Ølrejser

Har du mod på at prøve en ølrejse , så se udbudet på BeerTravel