DØE-Odense. Nyhedsbrev Juli 2018
Nyt fra bestyrelsen

Velkommen til august nyhedsbrev

Så begynder virkeligheden igen efter en lang og dejlig sommer. Vi kan tilbyde en regionstur til Ebeltoft Gårdbryggeri og Fri Bryg lørdag den 18. august og en syrlig smagning med sure øl den 21. Se nærmere på regionens hjemmeside og i vores kalender.

I næste måned har vi årsmøde. Det er på dette møde, at formand og bestyrelse bliver valgt, og vær blot rolig: Ingen bliver valgt mod deres vilje. Som noget nyt, er det nu også her, at vi vælger vores kandidat til Årets Bryggeri. Selve afstemningen er stadig først til november på ale.dk, men her bliver det kun de kandidater, lokalafdelingerne har indstillet, der skal stemmes på. Følg med på vores Facebook-side, hvor vi vil drøfte forskellige muligheder. Mød op til årsmødet og vær med til at afgøre, hvem Odense indstiller.

I september har vi både Øllets Dag, hvor vi traditionelt fejrer vores fødselsdag, og selve fødselsdagen. Denne foregår den 5. september kl. 18-20 på Carlsens Kvarter, hvor foreningen blev stiftet for 20 år siden. Mød op til spændende taler og et glas fadøl sammen med ølentusiaster fra hele landet.

Endelig er det værd at kigge på vores Facebook-side efter den samling, som Leif Typkær har doneret til vores lokalafdeling. Måske er effekterne noget for dig?

Vel mødt til et spændende efterår i øllets tegn. 

Øllets Dag

Lørdag den 1. september kl. 11-16

Så er arrangementet ved at være på plads. Vores lille folder er på vej i trykken, og vi vil primært bruge Facebook til at reklamere og informere om dagen. Vi har de frivillige vi har brug for, men skulle du alligevel have lyst til at give en hånd med helt eller delvis, så kontakt Susanne Henneberg, sus.berg@hotmail.com eller telefon 21446993, og meld dig som "aktivist".

Afterpartyet bliver ikke på selve dagen, men bliver den 15. september 2018 kl. 18, hvor vi starter med en evaluering på en time. 

Kalenderen

Tirsdag den 21. august 2018 kl. 19:30 til 21:30

De syrlige øltyper og ikke mindst den belgiske lambic er en spændende verden at bevæge sig ind i, men det kan også være svært at komme i gang med typen, da øllet er meget anderledes end det, man er vant til. Denne aften bliver du taget i hånden og stille og roligt ført fra "almindeligt" øl til lambic. Med en trinvis introduktion. Med masser af viden om, hvad man drikker, åbner dørene sig til en helt ny verden i øllets univers.

Fokus er på begyndere, men der vil også være spændende øl og god viden at komme efter for mere garvede elskere af det syrlige øl.

Prisen er de sædvanlige 125 kr. Tilmelding på: Place2Book.

 

Lørdag den 1. september kl. 11.00-16.00

Øllets Dag! Tilmeld dig som aktivist hos Susanne Henneberg, tlf. 21446993, sus.berg@hotmail.com.

 

Tirsdag den 18 september kl. 18:00 til 21:30

Fællesspisning og Årsmøde


Årsmødet vil i år blive afholdt på Kong Volmer. Vi starter med fællesspisning og fortsætter herefter med årsmødet.

Vi mødes til biksemad med bearnaise, hjemmesyltede rødbeder og rugbrød. Selve årsmødet forventes at begynde ca. kl. 19.30

Prisen for deltagelse i hele arrangementet inkl. spisning er 200 kr.

Hvis du kun vil deltage i årsmødet, er det naturligvis gratis.

Tilmelding er nødvendig på: Place2Book

 

 

Bagsiden

 

 

På Tinderbox blev der igen i år langet godt fynsk øl over disken i Den Fynsk Bar. I år var succesen så stor, at der ved festivalens afslutning kun var et par enkelte fustager øl tilbage. I alt blev der  solgt 4200 liter fynsk mikrobryg. Selv om DØE ikke er direkte involveret i baren, var det dejligt at se masser af ølentusiaster på begge sider af disken.

Den gode mad er også vigtig på Tinderbox. Det er der skrevet om både på Beertalk, Madsvin og Rigeligt Smør

Lørdag den 28. juli mødtes ikke mindre end 20 danske bryggerier til et kæmpe samarbejdsbryg for mindre fnidder i ølbranchen. Vi håber, at øllet også dukker op i Odense på et tidspunkt.

Munkebo Mikrobryg vil ind på det japanske marked

 
Mere om DØE

Er du ny i Danske Ølentusiaster, så læs denne side på ale.dk/odense-c, der fortæller, om hvordan tingene foregår i lokalafdeling Odense.

Facebook

Facebook for DØE i Odense  

Facebook for landsforeningen 

Følg med på vores lokale FB-side, der kommer de små nyheder og andre arrangementer. 

Kontakt DØE Odense

Formand:

Klaus Rehkopff

klaus.rehkopff@ale.dk

Tlf.: 40 62 76 66

Næstformand:

Finn Littau

finn.littau@ale.dk

 

Resten af Fyn

Region FYN:  Her

 

Lokalafd. Faaborg: Her

Lokalafd. Middelfart: Her

Lokalafd. Svendborg: Her

Lokalafd. Østfyn: Her

.

Ølrejser

Har du mod på at prøve en ølrejse, så se udbudet på BeerTravel