Nyhedsbrev december 2008

Kære ølentusiaster i Odense og omegn, aktivitetsudvalget vil gerne ønske jer en glædelig jul og et godt nytår.

2008 har været et godt år med gode medlemsmøder der har været fyldt næsten hver gang. Foreningen har fejret ti års fødselsdag og holdt et brag af en ølfestival som tiltrak opmærksomhed fra hele verden.

Der var ikke behov for et nyhedsbrev i starten af måneden da julemøderne allerede var udsolgt og ikke behøvede reklame. I stedet blev det til dette juleønske, med følgende indhold:

- Kommende møder

- Ny regionsformand

- Whiskysmagning

- Ølaften i Fangel

Jeg håber at alle har nået at indkøbe rigeligt godt øl til julemiddag og familiehygge og naturligvis noget med korkprop til nytåret. Jeg kunne selv finde på at anbefale Saison Dupont Avec les Bons Voeux (dvs. "med gode ønsker"). En lys og perlende øl, der smager lidt hen ad champagne, bare mere kompleks...

 

Kommende møder

Porter og stout smagning.

Mandag den 12. januar og tirsdag den 20 januar, begge dage kl. 19.30 på Carlsens Kvarter.

Som foregående år begynder vi året med en smagning af det sorte guld, de aller mørkeste øltyper. Vi kommer lidt rundt i verden, lidt rundt i stilarter og prøver lidt i forskellig styrke. Vi lover at øllet er mørkere end natten uden for Carlsens Kvarter.

Pris 125kr. Tilmelding som altid efter vejledningen på vores arrangementsside. Husk altid at sende Lars en email så han kan kontakte jer om nødvendigt - vi har aldrig aflyst et møde, og agter ikke at gøre det, men der kan jo ske ting uden for vores indflydelse.

Valgmøde.

Tirsdag den 17. februar og mandag den 23. februar, begge dage kl. 19.30 på Carlsens Kvarter.

Endnu en fast tradition: Vi forsøger at samle de ti kandidater til årets ølnyhed så vi kan smage dem sammen. Den store kandidatliste kunne ses i seneste nummer af ØLentusiasteN. Husk at stemme i indledende runde i januar. Den endelige vinder fejres på generalforsamlingen 28. marts på Dalum Landbrugsskole.

Belgisk øl.

Mandag den 9. marts og tirsdag den 17. marts, begge dage kl. 19.30 på Carlsens Kvarter.

Og ja, endnu en efterhånden fast tradition. Det er disse faste vintermøder der kommer flest deltagere til, så vi har ikke set nogen grund til at ændre traditionerne. Vi smager på et udvalg af belgiske øl, sikkert en blanding af gamle kendinge og øl vi ikke tidligere har set i Danmark.

 

Ny regionsformand

Vi har fået en ny formand for den fynske region. Det er Else Lindhard fra Svendborg der har overtaget Michael Gorms job. Man genkender måske navnet fra seneste nummer af ØLentusiasteN hvor hun havde leveret en artikel om en tur til Great American Beer Festival. Det tegner jo efter min mening særdeles godt med en der værdsætter amerikansk ekstremøl! Vil I vide mere, har Fyns Amtsavis allerede haft en udmærket artikel om Else.

 

Whiskysmagning

Jo, det har lidt med øl at gøre!

Og ikke bare fordi whisky er et gæret maltudtræk der er destilleret, men denne whiskysmagning foregår på et af byens guldværtshuse.

Tirsdag den 13. januar kl. 19 er der whiskyhygge på Christian Firtal. Emnet er Islay, så forvent en god portion tørverøg.

Man kan læse mere på Christian Firtals side på Facebook, som er et godt sted at følge med i hvad de har på programmet. Hold øje, for de har også nogle gange ølsmagninger.

 

Ølarrangement i Fangel

Torsdag den 8. januar 2009, kl. 18.30 er der ølaften i Fangel Forsamlingshus. Allan Mylius Thomsen holder foredrag og har sammen med forsamlingshusets vært udarbejdet en ølmenu på to retter smagt til med og tilpasset til øl fra Refsvindinge. Prisen for mad, foredrag og smagsprøver er 150 kr. pr. person.

Tilmelding senest 4. januar.

Kontakt Ole: 2149 5710 (noack@mail.dk)

Det var alt for i år. Vi ses i 2009 til mere godt øl.

På aktivitetsudvalgets vegne

Christian Scheffel