Nyhedsbrev Odense

December er over os, og det betyder altid to sikre ting: Medlemsmøderne på Carlsens er ekceptionelt populære, og aviserne skriver mere om specialøl end hele resten af året tilsammen.

Læs nedenfor:

- Kommende medlemsmøder

- Avisernes test af julebryg

- En travl uge

 

Kommende medlemsmøder

Vores to medlemsmøder i december er overtegnede og har været det siden novembermødet faktisk. En ny rekord! Det er selvfølgelig ærgerligt for de der gerne ville med og ikke nåede det, så vi skal på det kraftigste opfordre til at melde afbud til Niels hvis man bliver forhindret - så kan pladsen gå til en på venteliste.

På den anden side må vi i aktivitetsudvalget tage det som en anerkendelse af et godt og varieret efterår der har aktiveret mange medlemmer. Så vi siger tak! At holde et tredje decembermøde er urealistisk, så vi må i stedet opfordre til at deltage i de andre gode møder. Kvalitet og variation af øllet er i hvert fald altid i orden!

Første chance er i januar hvor temaet er det sorte øl. Her rækker programmet traditionen tro fra (overraskende) let tilgængelige sorte øl til kradsbørstige ekstremøl. Det er tirsdag den 17. januar og onsdag den 25. januar. Læs mere her!

I februar er det endnu en fast tradition når vi smager på de ti kandidater til årets ølnyhed. Indledende afstemningsrunde er i januar, så husk at være med til at bestemme finaleøllene! Læs mere om den sag i det kommende nummer af ØLentusiasteN. Finalesmagningerne er tirsdag den 21. februar og onsdag den 22. februar. Det er også typisk populære møder, så vent ikke med tilmeldingen til sidste øjeblik!

 

Avisernes test af julebryg

Sæsonen for test af julebryg er i fuld gang og topper typisk de to lørdage omkring 1. december. Her er hvad jeg er stødt på hidtil:

Fyens Stiftstidende (del 1). Stensbogaard Juleale og Julestout deler sejren.

Jyllandsposten. Willemoes Jul 2011 vinder.

Smag og Behag. Willemoes Jul 2011 vinder.

Politiken. Amager Secret Santa vinder, og Willemoes er "Bedst til prisen".

EkstraBladet. Willemoes topper hos ekspertpanelet og Coisbo hos publikum, men Jacobsen Golden Naked Christmas vinder samlet.

B.T. Hornbeer Julehumle vinder.

MetroExpress. KB Julemumme vinder.

TV2 Go'Morgen Danmark. Willemoes vinder.

Berlingske anbefaler "helårsøl" til julebordet, uden at uddele stjerner.

Nordvestsjællandsk lokalkåring. Det Lille Bryggeri Vintage Jul 2011 vinder.

Ribe Amt lokalkåring. Warwik Hjertensfryd vinder.

Skal vi tillade os at kåre Willemoes Jul 2011 som årets førende julebryg?  Lokalafdelingen har indkøbt et sæt til smagning. Hvis den (mod forventning) ikke kommer i finalen om årets ølnyhed, så smager vi den i december 2012! To af de øvrige ovennævnte skal vi til gengæld smage i denne måned.

 

En travl uge

Sidste uge af november var en aktiv uge for lokalafdelingen. Der var planlagt to pubcrawls til afprøvning af kandidater til Dansk Ølmærke. Der var kun deltagere om tirsdagen og vi blev enige om en indstilling til landsforeningens Ølmærkeudvalg hvor der enten skal uddeles to eller fem ølmærker i Odense. I hører mere til foråret.

Torsdag aften var der Julebrygmesse i Superbest på Mågebakken. Her var vi som de seneste par år repræsenteret og skænkede øl og fortalte om foreningen. Der findes snart en dato for 2012 og vi er allerede inviterede.

Lørdag den 26. november arrangerede vi julemarked i Vintapperstræde sammen med Cityforeningen og gadens handlende. Igen en succes hvor der blev udskænket godt øl og andre smagsprøver.

Højt skum, med eller uden brunkagekrydderier,

Christian

 
Det sker!

Ølfestival 2012 

Billetsalget er begyndt

Generalforsamling 2012:

Sæt kryds 24. marts

12. december: Julebryg i Svendborg med Christoph Behnke

13. december: Julesmagning i Middelfart (med spisning)

Januar: Byder bl.a. på Øl og Mad i både Vejle og Fredericia og Øl og Whisky i Hjørring og Rødovre. Læs på den landsdækkende arrangementskalender og bliv garanteret lækkertørstig!

Willemoes Jul 2011