Nyhedsbrev Odense, december nr. 2

Vi klemmer lige et ekstra nyhedsbrev ind her i december. Hovedsagelig for at gøre opmærksom på at Niels nu har overtaget tilmeldingen til medlemsmøder. Fremover skal man sende en mail til niels.joergen.simonsen@ale.dk når man tilmelder sig vores arrangementer. I modsætning til hvad jeg i første omgang fik skrevet, skal du ikke bruge det gamle kontonummer!

Det nye er 0811  0125249450

Husk at det er vigtigt at du sender en mail ud over at overføre penge. Ellers er det ikke til at vide om pengene dækker den kommende måned eller den næste igen, og om 250kr. dækker to personer, eller de to kommende møder. Og endelig skal vi kunne få fat i alle deltagere hvis det mod forventning skulle være nødvendigt at aflyse.

Til de kommende måneders møder er det selvfølgelig også vigtigt at skrive om man ønsker at deltage om onsdagen eller om tirsdagen.

Jeg vil ikke gentage hele beskrivelsen af de kommende møder. Blot minde om titlerne:

Januar: Sorte øl - porter, stout, schwarzbier

Februar: Valgmøde - Årets Ølnyhed

Marts: Belgisk øl - nyt og klassisk

Læs mere her

 

Ølgruppe i Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby er en af de største attraktioner på Fyn med 100.000 gæster om året. En vigtig del af deres arbejde er "Levende Historie", der med hjælp fra frivillige skaber liv i landsbyen og gør oplevelsen spændende og aktiv for de besøgende.

Den Fynske Landsby søger frivillige der vil være med til at arbejde med deres bryggeaktiviteter i 2010, og har spurgt om der måske var interesserede ølentusiaster?

Ølbrygning i Den Fynske Landsby foregår på rigtig gammeldags maner og er en proces der tager flere dage. Der søges personer der har kendskab til brygning og kan bære og løfte tunge kar og spande. (jeg kan ikke forestille mig andet end at det meste kan oplæres hvis man har en vis indsigt i hvordan øl fremstilles, og man har lysten til at formidle)

Der oprettes en ølgruppe med en tovholder som vil være din kontaktperson. Der forventes aktiv deltagelse, en del dage i løbet af sæsonen da både forberedelse og efterbehandling er nødvendig ved brygningen.

Udover oplevelserne ved at blive en del af Den Fynske Landsbys levende historie tilbydes:

- Medlemsskab af Fynske Minder, som sikrer dig og en ledsager gratis adgang til alle Odense Bys Museer

- 20% rabat på varekøb i museumsbutikkerne

- Deltagelse i diverse sociale sammenkomster i museal regi

Henvendelse til Benedikte Jeppesen:

bjep@odense.dk

 

Julebryg i Stiften

Fyens Stiftstidende har testet julebryg. Alt øllet stammer fra dansk øldistributions store Godfather, Coop, så Albani og Vestfyen er ene om at repræsentere Fyn. Godt gjort at lokalpatrioter er nødt til at følge med i de landsdækkende aviser...

Artiklen er nu i øvrigt velskrevet og ganske sober. Jacobsen Golden Naked Christmas vinder testen med 4 store stjerner foran Skovlysts Julebryg med 4 almindelige stjerner. Blålys får 3 stjerner og Vestfyen Julebryg får 3 små.

Landsdækkende artikler om fynske julebryg:

Ekstrabladet Småt & Godt: Stensbogaard og Gundestrup

Ekstrabladet Økologisk: Jefferson

Ekstrabladets læsere: Indslev 

Metro Express: Ørbæk og Ærø

Politiken: Anne-Mette anbefalede Indslev, Midtfyn og Willemoes

Smag & Behag: Ærø, Albani, Indslev og Stensbogaard

Fundet gennem beerticker.dk som er det eneste sted man skal følge med for at vide alt om danske testsmagninger.

  

 

Spis på Firtal

Så er det igen blevet muligt at spise på Christian Firtal, efter at mange har været kede af at de lukkede køkkenet. De har indgået en aftale med Philipe & Far om levering af sandwiches. En pint of bitter med en sandwich og salt&vinegar crisps er ikke dårligt skulle jeg hilse at sige.

Der er også nye whiskysmagninger på vej samme sted i det nye år. Hold øje med Firtals facebook gruppe (eller dette nyhedsbrev) når vi kommer forbi nytår.

Det var alt for denne gang,

Højt skum, fed and og sprøde svær

Christian Scheffel

 

Det sker andre steder:

4. januar.

Reperationsværksted i Svendborg: Medbring selv en håndfuld øl de andre deltagere kan smage.

9. januar.

Ti års jubilæum i Aalborg: To af pionererne ser tilbage på dengang første møde blev indkaldt.

21. januar.

Trappistøl i Fredericia: Keld Gert Jensen fra Viby J. kommer og fortæller om de belgiske trappister.

1. februar.

Kend din øl i Svendborg: Jeres egen lokalformand tager til Svendborg og fortæller om ølsmagning og ølfejl.

5-7. februar.

KKNMB goes Mythbusting: Komitéen til Kvalitetskontrol af Nordeuropæiske MikroBryggerier (afd. Esbjerg) tager til Göteborg.

Der er også mange andre spændende møder i hele landet (fra Svaneke til Thisted) gennem januar, så se endelig efter i kalenderen hvis du i en periode er væk fra Odense og nærmeste omegn!