Nyhedsbrev januar 2010

Så nærmer  vi os februar. Jeg snyder lidt og sender månedens nyhedsbrev ud en anelse for tidligt. Der er nemlig et par interessante arrangementer allerede i første uge af februar som jeg synes skulle annonceres. Og så kan jeg nå at minde om en sidste gang at alle skal huske at stemme på Årets Ølnyhed. Log ind på ale.dk og afgiv din stemme nu, hvis det ikke allerede er sket. Sidste chance er søndag aften!

Emnerne i dette nyhedsbrev er som følger. Et par af emnerne har jeg været doven og sakset direkte fra andre nyhedsbreve - derfor er det blevet et langt nyhedsbrev, og derfor en tekst skrevet kun i store bogstaver - jeg beklager den nedsatte læsbarhed.

1. Kommende møder

2. Nyt fra Christian Firtal

3. Rejse til Belgien

4. Whiskysmagning

5. Stærk øl i Kolding

 

Kommende møder

Jeg skal som altid indlede med at minde om at vores medlemsmøder kræver forhåndstilmelding og -betaling. Læs instruktionen på vores arrangementside

Tirsdag den 16. februar kl. 19.30

Onsdag den 17. februar kl. 19.30

Så er det blevet finalemåned i afstemning om Årets Ølnyhed. Vi ved endnu ikke hvilke øl vi skal stemme om, men mon ikke det nok skal blive spændende? Vi gør hvad vi kan for at skaffe alle ti finalekandidater til Odense!

Tirsdag den 16. marts kl. 19.30

Onsdag den 24. marts kl. 19.30

Belgisk øl. Dette traditionsrige møde kommer til at byde på gensyn med et par elskede klassikere, tilsat nogle spændende nye øl som først er blevet tilgængelige i Danmark for nylig.

Tirsdag den 20. april kl. 19.30

Jorden rundt med øl. Vi tager en tur rundt til 8 af verdens øllande og smager en af deres øl mens vi snakker om ølkulturen i landet og hvordor øllet er kommet til at smage som det gør. Et eksempel (som vi så ikke bruger) kunne være at smage en Carlsberg Lager mens vi snakker om Brygger Jacobsens betydning for den danske ølkultur. For at gøre mødet så lærerigt som muligt tager vi alle de store øllande og krydrer med nogle mere overraskende valg.

 

Nyt fra Christian Firtal

Alle der holder af velskænket fadøl vil nok vide at værdsætte at Christian Firtal har indført Happy Hour. Hver dag fra kl. 19 til kl. 20 er der halv pris på alle fadøl. Om onsdagen er der desuden halv pris på byens største udvalg af kvalitetswhisky og rom.

Der er også lavet lidt om på udvalget så man nu altid finder en "Humlehane" med humlet øl, og en "Dark Side" med mørkt øl. Det skal dog ikke afholde mig fra at anbefale at man stadig støtter op om deres cask ale. Det er en ganske unik ting vi har i Odense, og cask ale kræver en hvis omsætning for at kunne være friskt!

 

Rejse til Belgien med Svendborg

DØE Svendborg er igen klar med en tur til Belgien i dagene 13. - 16. maj 2010, nærmere betegnet til Antwerpen med ”Rob”, den belgiske ølmand fra Hesselager, som guide!

Turen foregår med bus fra Svendborg - med start Kr. Himmelfartsdag, torsdag den 13. maj kl. 06.00 fra SG-Hallen - til Antwerpen, hvor vi forventer at ankomme ca. kl. 16.00. Efter indkvartering på hotellet vil der være mulighed for at se nærmere på Antwerpens mange værtshuse (husk aftensmaden!).
Fredag den 14. maj er det tid til det første kulturelle indslag i form af et bryggeribesøg ”Den Block” eller KVAK, afhængig aftalemulighed. Herefter vil aftenen være til fri afbenyttelse evt. ”studietur" rundt på byens værtshuse (husk at spise!).
Bryggeriet "Het Anker" (www.hetanker.be), som ligger lige syd for Antwerpen, skal også besøges!
Lørdag den 15. maj er det endnu tid til et kulturelt indslag, hvor vi besøger de gamle pumpehuse på havnen, som pumpede vand ind til bryggerier som lå på havnefronten; her er også bryggerimuseum.
Om aftenen spiser vi i den gamle middelalderkælder i centrum af Antwerpen.
Søndag den 16. maj går turen atter hjemad, og her vil der være rig lejlighed til en slapper; erfaringsmæssigt siger det os, at behovet også vil være der.

Alt dette kan gøre for kr. 2400,- for bus og hotel (i dobbeltværelse), men dog uden øl og kost. Prisen er regnet ud fra en tilmelding på 30 personer.
Er du interesseret, så send en mail til torben.guldager@ale.dk. Der kan arrangeres andre opsamlingssteder på ruten!

Tilmelding senest den 1. februar hvor der skal være betalt depositum på kr. 1200,- Restbeløb indbetales senest den 1. april 2010.
Indbetaling på konto nr. 5986-0001068282

 

Whiskysmagning

Whisky & Lifestyle har programsat et par smagninger i foråret - køb billetter i butikken på Vestergade:

Begyndersmagning
Torsdag 25 feb 2010, kl. 19:00. Pris 350,00kr.
Et par fornøjelige timer om whisky-fremstilling - lagring og meget mere.....
Vi skal smage 6 gode whiskyer og der bliver serveret en let anretning i pausen samt en kold øl eller vand.

Torsdag 04 marts 2010, kl. 19:00: All the B’s “B 1"

Pris 350,00kr,

Balblair 19år, 55,7%
Balmenach 17år, 53,1%
Benromach 27år, 57,1%
Benriach 23år, 53,3%
Banff 32år, 47,1%
Bruichladdich 16år, 55,4%
Bowmore 17år, 54,9%

Torsdag 08 april 2010, kl. 19:00: All the B’s “B 2"

Pris 350,00kr
begrænset antal pladser

Blair Athol 19år, 53,7%
Balvenie (TBA)
Bladnoch 15år, 53,5%
Benrinnes 12år, 57,8%
Ben Nevis 16år, 66%
Braes of Glenlivet (Breaval) 19år, 58,4%
Bunnahabhain 28år, 45,5%
Brora (TBA)

 

Stærk øl i Kolding

Følgende modtaget fra You'll Never Walk Alone

PÅ FIRE EFTER HINANDEN FØLGENDE ONSDAGE MED START KL.19.00 ER DET "STARKBIERZEIT" PÅ DEN ENGELSKE PUB (med tysk islæt). HVER GANG PRÆSENTERER TORBEN MATTHEWS AFTENENS MASTODONT, SOM MAN SMAGER NOGLE FÅ CENTILITER AF. EFTERFØLGENDE FÅR MAN SKÆNKET EN PINT AF DAGENS "DANMARKSPREMIERE"-CASK FRA DE SKOTSKE PROVOKATØRER BREWDOG, HÅNDPUMPET INDE FRA VORES TELEFONBOKS.
LIDT FLUTES MED PØLSE HØRER MED I PAKKEN TIL AT STILLE DEN VÆRSTE SULT ELLER TAGE DEN GRIMME SMAG ALT EFTER OMSTÆNDIGHEDERNE!

d. 3.2. DAGENS KRAFTKARL: SAMUEL ADAMS UTOPIAS 2009, 27%
(KOSTPRIS KR.995 FOR 75CL.). DER UDSKÆNKES 3CL. PR. PERSON
DAGENS CASK: HARDCORE IPA (9%)
d. 10.2. KRAFTKARL: SCHORSCHBRÄU SCHORSCHBOCK (30,86%). I ET STYKKE TID VERDENS STÆRKESTE BRYG, INDTIL BREWDOG BEGYNDTE AT BLANDE SIG
(SE NEDENFOR)
CASK: 5A.M. SAINT (IKONOKLASTISK [= REVOLUTIONÆR], RAVFARVET, ÜBER-HOPPY ALE PÅ 5%)
d. 17.2. KRAFTKARL: BREWDOG TACTICAL NUCLEAR PENGUIN (32%). EN KORT STUND VERDENS STÆRKESTE BRYG, INDTIL SCHORSCH TOG HÆVN! (SE NEDENFOR)
CASK: BLACK DOG (ENGANGSBRYG. KUN 20 FADE PRODUCERET OVERHOVEDET!!! MØRK HVEDESTOUT PÅ 5,5%)
d. 24.2. KRAFTKARL: SCHORSCHBRÄU SCHORSCHBOCK (39,44%! VERDENSREKORD!)
CASK: PARADOX SPRINGBANK (10%). IMPERIAL STOUT LAGRET PÅ WHISKYFADE

PRIS PR. AFTEN KR.100
TILMELDING (NØDVENDIGT!) DIREKTE TIL TORBEN MATHEWS PÅ MAIL:  torben.mathews@tdcadsl.dk - ELLER PÅ TLF.2811 8845

 

Det var hvad øllets verden havde at byde på i denne omgang. Jeg håber at alle har læst nyhedsbrevet fra regionen om foreningens visionsarbejde. Næste gang du besøger ale.dk så husk at klikke på menuen "Vision og strategi" og udfyld spørgeskemaet!

Med højt skum

(med mindre man drikker 40% stærk øl uden karbonering)

Christian

 

 
Det sker andre steder

26. februar.

Kolding Ølmesse: Ølmesse præsenteret af Kolding Vinhandel i Parkhallen den 26. februar kl. 18.30-22.00. Billetterne koster 200 kr. for øl plus et let traktement og er sat til salg i Vinhandlen.

4. marts

Bayersk øl i Svendborg: 18.30 til 21.30 på Færgegården.

 20 marts

Generalforsamling på Dalum Landbrugsskole. Sæt kryds i kalenderen!

Gennem februar er der selvfølgelig finalesmagning i rigtig mange lokalafdelinger omkring os. Skulle det have interesse at deltage et andet sted, så se efter på arrangementskalenderen for hele landet